„From April to December“ Dušana Petrovića

Pomak u domaćem jazz i fusion zvuku

 

Džez album „From April to December“ Dušana Petrovića, objavljen je nedavno za diskografsku kuću Multimedia Music.

Na albumu „From April to December“ nalazi se devet naslova različitog tempa i senzibiliteta. Nakon dve godine rada na kompozicijama i produkciji, dr Dušan Petrović je uspeo da iznedri muziku koja je neosporni pomak u muzičkoj industriji Srbije a pogotovu u žanru domaćeg jazz i fusion zvuka.

„From April to December“  je prvi džez album u njegovoj karijeri, iako se džezom bavi još od srednje škole, a i jedan je od prvih u Srbiji koji je završio dopisni kurs Berklee College of Music, verovatno jednu od najznačajnijih džez akademija na svetu.

Album je autobiografski, kompozicije su zvučne slike događaja i sećanja iz kompozitorovog života. Posvećene se članovima porodice koje Dušan voli i koje su imale i imaju ključni značaj u njegovom emotivnom životu. Naravno, ne zaboravljajući ni vernu Asju, psa koja svakako ima veoma važno mesto.

Na albumu sviraju prijatelji, bivši đaci i studenti prof. Petrovića, a pozitivna energija stvorena tokom rada na muzici, utkana je i u složene strukture aranžmana. Sjajni prijatelji muzičari sigurno su bili od izuzetnog značaja za stvaranje jednog ovako kapitalnog i originalnog dela.

Žanrovski, album nije namenjen samo jazz publici, pun različitih atmosfera, slika i pokreta čini ga prihvatljivim i usmerenim ka svim ljubiteljima dobrog zvuka i muzike.

Izdanje nas vraća u početnu poziciju nekadašnjih slušalaca - album se sluša u celini sa punom pažnjom.

„To je muzika koja se sluša i gleda. Ako je uloga umetnosti iskreno prikazivanje sopstvenog stanja duha, onda sam u potpunosti uspeo“ kaže Dušan Petrović.

Izdanje „From April to December“  dostupno je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika