Clueso i Deichkind plaču u Bentliju

Dve nemačke atrakcije zajedno, čekamo spot koji izlazi u 16 časova

Pre nekoliko meseci zazvonio je Cluesov telefon. Porky i Kriptik Joe su bili na vezi: za produkciju sledećeg albuma Deichkind, njih dvojica su smislili plan da putuju po zemlji sa svojim laptopima i mikrofonima i posete prijatelje muzičare. Sada su Deichkind želeli da znaju da li Clueso možda ima savete za odgovarajuće studije za snimanje.

Clueso je mislio da je ideja odlična i odmah je ponudio da njih dvojica rade sa njim u njegovom studiju u Erfurtu – pod jednim uslovom: „Rekao sam da možete da radite kod mene besplatno i da koristite sve, ali onda želim pesmu zajedno sa vama. “, rekao im je.

Inače, ko ne zna, Deichkind je nemački elektropank bend osnovan u Hamburgu 1997. Trenutni članovi su „Kriptik Joe“ alias Filip Grtering, Hening „DJ Phono“ Beser, Sebastian „Porki“ Dire i Roland „Roi“ Knauf. Deichkind je počeo sa hip hopom, a kasnije je svom stilu dodao elemente elektronske plesne muzike Evo i jedne Deickindove ranije stvari o kojoj smo već pisali, „In Der Nature

 

 

 

Tek što je rečeno, već je i urađeno: Porky i Kryptik Joe su otputovali u Erfurt i razvila se brza sesija. "Bilo je kao u ranim danima hip-hopa", kaže Clueso. „Nas trojica smo sedeli u krugu, pisali stihove, isprobavali taktove i spuštali redove napred-nazad, kreativni ping-pong.“ Kryptik Joe otkriva: „Clueso je bio kao lopta koja se odbija u studiju i kreativno nas je podigao.“

Evo i Cluesoa, da se upoznate: Thomas Hubner, poznatiji po svom umetničkom imenu Clueso, je nemački pevač, reper, tekstopisac i producent. Objavio je osam albuma, od kojih su poslednja tri — Stadtrandlichter, Neuanfang i Handgepack I — dostigla broj 1 Nemačke Top 100.

 


 

 

Deichkind i Clueso su isprobali čitav niz ideja tokom ove sesije, ali su uvek završavali linijom i ritmom producentskog dua Dongkong, koji je Clueso dugo želeo da pretvori u pesmu, ali do sada nije uspeo jer nije našao prave partnere. Ali sada se sve magično spojilo, pojedinačni elementi kao da su čekali Deichkinda i Cluesoa.

 

Clueso i Deichkind, Foto:Touchyou . de 

 

 

I tako je nastala ova rep pesma sa putovanja Deichkinda po Nemačkoj, od stare Clueso ideje i Donkong bita u svetlucavoj sesiji. „Čak i u Bentliju ljudi plaču“ je divno jetka satira na sve dekadentne konfuzije kasnog kapitalizma u fazi njegove maksimalno groteskne opscenosti od Katara do Instagrama. (Izvor: Touchyou)

Premijera ovg spota zakazana je za danas u 16 časova, čekaćemo je zajedno!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika