Bella Technika - novi album “Solid State”

Drugi studijski album za muzičke hedoniste

Beogradski elektronski sastav “Bella Technika” objavio je svoj drugi studijski album pod nazivom “Solid state”. Nekadašnji članovi “Darkvuda” Bojan Drobac Bambi i Miki Ristić, zajedno sa pevačicom Katarinom Jovanović, publici donose osam novih pesama za ples i muzički hedonizam.

Tri godine posle uspešnog debitantskog albuma “Section” Bella Technika nastavlja svoje istraživanje elektro popa, još jednom podržana prestižnom produkcijom. Za miks albuma “Solid state”  je ponovo bio zadužen Seth Manchester ( radio sa – The Battles, The Body, Daughters, Javelin…), a mastering potpisuje berlinski inženjer Stefan Betke (Scape Mastering).

Čuveni muzički kritičar Moma Rajin napisao je ovom ostvarenju: 

“Često vremešni muzičari u poodmaklim godinama karijere igraju na sigurnu kartu, tehnički usavršavajući ono što ih je proslavilo, ali praktično ne donoseći ništa novo. Oni znatno mlađi, opet, nude pregršt ideja, ali tako često nemaju ni iskustva ni znanja da ih ubedljivo oblikuju.

 

Bella Technika, Foto: Omot albuma 

 

U ovom slučaju, drugog albuma sastava Bella Technika-Solid State, imamo nešto što se suprotstavlja i jednom i drugom, gotovo principu. U dve reči – ubedljiv spoj nadahnuća i iskustva. Za sve one koji iskreno vole i poznaju techno pop ovo može da bude album kakav odavno priželjkuju. Onaj koji nedostaje posle prestanka delovanja imena kao što su Kraftwerk, New Order ili Depeche Mode. Tehnički besprekorno izveden, uz elegantne poskakujuće i pulsirajuće ritmove, nudi i ono što muzika, bez obzira na vrstu, stil i žanr, kada je uistinu kvalitetna i vanvremenska, dodir psihodelije. Onaj dodir koji ne poznaje niti priznaje prostorna i vremenska ograničenja. Jedna od osnovnih poruka sa albuma je Search Yourself. Ne sugerišem, ali preporučujem, poslušajte ovu poruku, može vam se desiti da ne budete previše strogi prema sebi. No, kako god, ono u šta iskreno verujem je da ćete uživati na tom putu. I ako vam to išta znači, ja jesam!”,

 

Ovo je drugo izdanje pod etiketom Bravo Boys izdavačke kuće Odličan Hrčak iz Beograda. Takodje ovo izdanje izlazi i u Hrvatskoj za izdavačku kuću PDV. Album “Solid state” možete naći i na svim digitalnim platformama a dostupan je publici i na vinilu u Antishop prodavnici u Beogradu u Cetinjskoj ulici kao i online na sajtu antishop . rs (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika