Crna Kronika ima novi, sedmi po redu singl

„Ne vjeruj sve što čuješ, Znam da ti nije jasno,

Nije vrijeme da se truješ, Za njih je već, odavno kasno“

 

Sedmi singl varaždinske punk rock grupe „Crna Kronika“ objavljen je za zagrebačku diskografsku kuću Dallas Records.

Ovim singlom grupa pokazuje kontinuitet čvrstog i prepoznatljivog zvuka ali i bavljenja problemima društva u celini.

„Slobodan čovjek razmišlja. Slobodan čovjek ima mišljenje. Misli da je njegovo mišljenje to što ga čini slobodnim, to što ga čini čovjekom. Misli da je jednostavno razmišljati ili imati mišljenje. Jer ne zna da je zapravo – jednostavan samo on. Prejednostavan da bi razmišljao ili imao mišljenje. Ono mišljenje koje oslobađa. Mislio je da ga njegovo mišljenje može učiniti slobodnim. Pa je mislio da ga je upravo ono lišilo slobode. A zapravo, slobodu nije ni imao. “Ima me, ima me, ima me, nema me…” Uostalom, zar to nije posve isto?!“,  rekao je Ignac Klarić, frontmen grupe.

 

Crna Kronika, Omot ploče, izvor: FB official Crne Kronike

 

Ignac Klarić svaki novim singlom ispituje stvari oko sebe, a u stihovima koje potpisuje je kritičan i iskren prozivajući sve društvene klase bez zadrške.

Na izradi singla, ujedno i novog albuma radili su Robert Kontrec, Nenad Rasnik, Srećko Kekez, te Ivan Kronja. U međuvremenu bendu se pridružio novi bubnjar Damir Kovačić Skuba i, kao najmlađi član benda – Neven Resnik na klavijaturama.

Singl je snimljen u E-Minor studiju u Varaždinu, za producentskim pultom bio je Tomislav Novosel Tompa, mastering je radio Velimir Dimkovski, a kadrove spota režirao Marko Kovačić. (Izvor: Promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika