Macha Ravel – Tango

Izašao je novi singl ove izuzetne muzičarke

 

Macha Ravel publici poznatija kao Muha, vodi dva života. Studentkinja je medicine i muzičarka koja svoju karijeru gradi u Bosni i Hercegovini u koju se preselila iz Francuske.

„Ja sam muzičarka u duši. To je moja prva ljubav. Od malih nogu sanjam da postanem zvezda. A medicina je došla iz potrebe da pronađem “ozbiljniji put", jer moja mama nije verovala da mogu ostvariti snove i živeti stabilan život baveći se muzikom, što je i razumljivo“ rekla je svojevremeno u jednom intervjuu.

Studira medicinu, želi da postane doktor, ali i muzička zvezda. I reklo bi se da je obe stvari idu od ruke. Publika je prihvatila i zavolela već nakon prvog EPa Identitet kojim se predstavila javnosti. Iza pseudonima Muha stoji njeno ime i prezime francuskog porekla – Macha Ravel. Ona je mlada, talentovana, drugačija, autentična i svoja. Tekstove i muziku piše sama, a često je i producent ili izvršni producent svojih spotova. Moda i način na koji je interpretira kroz svoj autentični stil oblačenja pomaže joj da se zaštiti i lakše suoči sa svetom oko sebe ukoliko se oseća dobro u onome u čemu je. Trenutno radi na svom prvom albumu, jedanaest novih pesama, kojim će otvoriti vrata svog novom stvaralačnog univerzuma.

 

Macha Ravel - Muha, Foto: Aida Redžepagić za magazin Gracija, BiH

 

„Iako je kćerka Hrvatice i Francuza, Macha je upravo Bosnu i Hercegovinu izabrala za zemlju u kojoj je upisala fakultet i započela muzičku karijeru. “Ne gledam na Bosnu kao na prokletu zemlju, što je mišljenje većine osoba mojih godina. Itekako sam svjesna problema koje ima. Ali meni je novi život počeo ovdje prije nekoliko godina, i taj novi život ima cilj, boju, ukus, što nije imao u Francuskoj. U Francuskoj sam postojala, ovdje živim“. (Izvor: Intervju magazinu Gracija, BiH, novinarka Lejla Lojo-Karamehmedović, Fotografije: Aida Redžepagić)

Machin najnovija pesma i video pod imenom „Tango“ objavlejni su za kuću Bassivity Digital, a ovo su ljudi koji su, između ostalih, zaslužni za spot koji je pred vama:

Audio:

Tekst: Macha Ravel, Muzika: Macha Ravel, Toshi Domaćin; Aranžman: Toshi Domaćin, Luxonee, Mix/Master: Jan Magdevski

Video:

Režija: Leonard Firstner, malosamo, scenario: Macha Ravel, producent: Marko Marković, direktor fotografije: Leonard Firstner

Macha Ravel aka Muha je na konkursu za Muzzik Video Awards 2K21, u kategoriji R&B bila u najužem izboru sa svojom pesmom „Svejedno mi je“.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika