Evo ih opet: riječki ča metalci Po' Metra Crijeva objavili su spot za pesmu Prokjeti Pust!

Istrijani, to je potpuno posebna sorta, tamo nema običnih grupa

 

Zima je pri kraju, a riječki ča metalci Po' Metra Crijeva objavili su spot za pesmu Prokjeti Pust. Pesma će se naći na albumu „Boškarin 4“ koji izlazi u aprilu ove godine za pulsku kuću  No Profit Recordings.

Nakon animiranih i nagrađivanih „Čižića", koji gledaoce upoznaju sa serijskim ubicom koji ljude zakopava u lekovito blato na ostrvu Krku, prvim igranim spotom Po' Metra Crijeva odlučili su da publiku upoznaju s primorskim izrazom kroz mešavinu metala i tradicije. Bend je u pesmi koristio Istarsku ljestvicu i sopile čije je sviranje "na tanko i debelo" deo zaštićene UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine, a spotom dominiraju tradicionalne nošnje s ostrva Krka od kojih se posebno ističu bogato ukrašene ženske nošnje poznate po kompleksnim krojevima i eklektičnom kombinacijom boja, te ples "tanac". 

Za spot je odgovorna Gržinčić Creative Visuals ekipa koja je poznata po saradnjama s popularnim hrvatskih izvođačima (Majke, Vatra, Johnatan, Gibonni itd...). Spot prezentuje stil specifičan za Po' Metra Crijeva koji, primereno tradiciji karnevala, na kraju pesme pale krivca za sve "nedaće" koje su nas snašle u prošloj godini - Pusta.

 

Po' metra crijeva, Foto: YT printscreen

 

„Snimati ovaj spot bilo je izazovno, ali spot i pjesma su zanimljivo audio-vizualno iskustvo i kao hrvatski metal bend možemo reći da je to rad koji inkorporira višeglasno pjevanje, tradicionalne instrumente i tehnike sviranja i žestinu u pravim omjerima. Autentično hrvatski iskorak u svijet metal glazbe. Cijela ekipa je napravila vrhunski posao i rezultata se ne bi posramila ni najveća svjetska glazbena imena i zato smatramo da su spot i nadolazeći album vrijedni pažnje!" rekli su cure i dečki iz PMC-a.

Po' Metra Crijeva imaćete priliku da „ulovite" na velikoj riječkoj promociji albuma „Boškarin IV“ u maju, a moći ćete da ih gledate i u ostalim delovima Hrvatske. (Izvor: Promo)

Mi ovu specifičnu grupu i njihove neobične spotove uvek jedva čekamo i bilo bi nam drago da ih vidimo uživo, odlični su.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika