Istrijani Po' Metra Crijeva imaju novu pesmu, i to kakvu!

Pesmom Čižićka Rapsodija" najavljuju novi album

U promo materijalu ove fascinantne grupe može se pročitati i ovo: „Iako su Istra i Severno hrvatsko primorje poznati po dinamičnoj gastro sceni, riječkom karnevalu, mešavini klasične, mediteranske i industrijske ostavštine, nimalo ne zaostaju u ponudi muzičkih sastava autentičnog zvuka koji miješaju tradicionalno primorsko pjevanje i instrumente sa modernom metal muzikom.“

Po' Metra Crijeva su šestočlani Ča-Metal™ bend koji inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a muziku pravi pod uticajem čakavskog narečja, istarske muzičke lestvice i metal rocka. Zvukom benda uz višeglasno pevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni duvački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ deo zaštićene UNESCO-ve svetske kulturne nematerijalne baštine.

Ova riječka grupa kao prvi singl s najavljenog albuma u opticaj je na sve veće streaming platforme i u radijski eter pustila pesmu „Čižićka Rapsodija", a radnja animiranog spota, inspirisana istinitim događajima, odvija se u mestu Čižići na ostrvu Krku, popularnom po plaži s lekovitim blatom.

Što se to točno nalazi u čižićkom blatu, što obogaćuje ten i čini vašu kožu ljepšom saznajte tako da bacite uho i oko na spot i doživite spoj tradicije, trilera i horora u komičnom metal ruhu." rekli su dečaci iz PMC-a.

 

Po' Metra Crijeva, Foto: Kristijan Vučković

Novi album ča-metalaca Po' Metra Crijeva (PMC), radnog naziva Boškarin 4", svetlo dana bi trebao da ugleda na proljeće 2023. godine, a biće dostupan na svim velikim streaming platformama, a na ploči i CD-u izdaće ga pulski No Profit Recordings, te će ovo biti i prva saradnja grupe i izdavača.

Spot za pesmu Čižićka Rapsodija stvaran je u Undertoon studiju u Puli, a glavni i odgovorni animator je Saša Đuračić uz svesrdnu pomoć PMC-ovaca..

Grupu pokušajte da uhvatite na koncertima širom Hrvatske, a prvi veći koncert najavljen je za zagrebačku Močvaru ovog 28. septembra.

Mi smo se na najjače zabavili slušajući, a bogami i gledajući spot „Čižička melodija“ pa vam od sveg srca preporučujemo da ovo uvrstite u listu video radova koji zaslužuju posebnu pažnju.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika