Dvo po dvo Brune Krajcara i Santa Domenica Labin Cluba

Ova pjesma na labinjonskoj cakavici preti da postane regionalni (a i svjetski, što da ne) hit

 

Poznati istarski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar predstavlja svoj novi singl i spot zanimljivog naslova “Dvo po dvo”. Autorska pjesma za koju potpisuje i aranžman uz Maura Giorgija, zanimljiv je spoj istarskog dijalekta i latino ritmova.

“Pjesma je nastala na inspiraciji moga noneta Tonija iz Nedešćine koji je živio u vremenu kada je uzrečica dvo po dvo značila dva puta po dvije čaše vina, što je bio početak za druženje i pjevanje u lokalnoj oštariji. U tekstu se nalaze naslovi brojnih pjesama koje su se pjevale i još uvijek pjevaju u Istri, a većinu njih s velikim je uspjehom popularizirala legendarna pjevačica Lidija Percan. U žanrovskom smislu mogli bi je svrstati u world music s podnaslovom IstraCubano. Ekipu koja je sudjelovala u izvedbi ove pjesme nazvao sam Santa Domenica Labin Club po podneblju koje je glavna inspiracija same pjesme”, objasnio je Krajcar.

Odličan spot snimljen je uz potporu općine Sveta Nedeja, grada Labina i Istarske žiupanije, a režirala ga je poznata redateljica videospotova Katja Restović.

 

Bruno Krajcar, foto: YT printscreen

 

“Kada mi je Bruno poslao pjesmu odmah mi se svidjela. Osjetila sam onaj inspirativni  ” klik” koji mi je potreban za vizualizaciju.  Već dugo biram pjesme koje želim raditi i ” Dvo po dvo” je upravo  jedna od njih. Željela sam napraviti simbiozu latino i istarskog ugođaja što se odlično spojilo uz vizure Labina, briškulu, vino  i ples. Iako je snimanje  bilo zahtjevno i na setu koji je trajao dva dana sudjelovalo je oko 35 statista, plesača i glazbenika, sve je bilo ugodno, zabavno i  inspirativno. Cijela ekipa je bila opuštena i uživala je u plesu, svojim ulogama  i  druženju s Brunom  i glazbenicima. Uvijek kada radim režiju spota, radim istovremeno  i scenarij te montažu. To je jednostavno neminovan ” tris” kojim postižem  ono što želim i s čim sam na kraju zadovoljna.  Kad god  radim s Brunom  stvori se ta neka lijepa kemija,  puna naboja  i emocija. On je multitalentiran glazbenik, umjetnik i divan čovjek. A ako još imamo i Šajetu pored njega, onda je užitak dvostruki”, dodala je Restović.

Odlična pjesma i zavodljivi plesni ritmovi, “Dvo po dvo”, istarski je, svakako će bii regionalni a možda i svjetski hit iz Krajcarove glazbene kužine. (Izvor: Croatia Records)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika