Projekat Tymock sa debi izdanjem - ,,Ovo je trebalo da postane lakše vremenom"

Dejvid Linč bi bio ponosan na Nišlije... 

Niški multimedijalni projekat Tymock objavio je svoj prvi EP pod nazivom „Ovo je trebalo da postane lakše vremenom“ za izdavačku kuću Tribal Rajber. U pitanju je trio koji čine Nenad Tasić (Paydo Komma, MORA), Uroš Kostić (overdriven dreams, There.) i Aleksandar Nikolić (Jednogled).

Ovaj projekat je počeo sa radom 2020. godine i svoj zvuk opisuje kao „emo drone“ odnosno kao svojevrsnu meštavinu ambijentalne, drone i trip-hop muzike sa spokenword poezijom.  Kroz četiri numere na ovom izdanju Tymock kombinuje personalne i univerzalne teme provučene kroz audio filtere svakodnevice grada u kasnim večernjim satima, stvarajući melanholičnu atmosferu u kojoj broj pitanja značajno prevazilazi broj odgovora. Najbliže objašnjenjem se možemo nadovezati da ova grupa muzički asocira na mnoge audiovizuelne projekte Dejvida Linča, uključujući i njegovu estetiku. 

Producent i dizajner omota je Nenad Tasić  koji je pored svog muzičkog angažmana poznat i po svom vizuelnom radu sa brojnim izvođačima sa ovih prostora. Nakon multimedijalnog projekta „Transilluminance“ i albuma „Somewhere Over the Black Bay“ benda The Thunder Corpses, ovaj EP predstavlja treće poglavlje nedavno ponovo pokrenute izdavačke kuće Tribal Rajber.

„Ovo je trebalo da postane lakše vremenom“ možete poslušati na zvaničnom Youtube i bandcamp profilu izdavača, dok će fizičko izdanje koje će biti propraćeno i bogatim bukletom uskoro biti dostupno.

Bandcamp link: https://tribalrajberlabel.bandcamp.com/album/ovo-je-trebalo-da-postane-lak-e-vremenom

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika