Ding Dongov hip-hopovski King Kong

 

Niški rep sastav Ding Dong se vratio s novom pesmom "King Kong" kojom žele da revitaliziraju pravi hip-hop i nastave njegov uspešan put. Simbolično, u spotu guraju automobil na kome piše "hip-hop", poručujući da su spremni da ovu muzičku formu vrate na pobedničke staze.

Grupa, čiji su članovi Bratislav Blagojević, Marko Marković Desibe i Robert Kitanović, prepoznatljivim stilom i rimama slavi 50 godina postojanja hip-hop muzike. Pesma "King Kong" imala je premijeru na festivalu "Dođi na amfi" i publika je već pokazala da joj se dopada.

U spotu, režiranom od strane Marka Markovića Desibe, automobil simbolizuje hip-hop i njegov značaj. Stihovi "Ding Dong - Vraćamo na pobedničke staze, King Kong - tako veliki da naše reči gaze" jasno ističu njihovu nameru da revitalizuju "oldskul" zvuk hip-hopa i podstaknu druge izvođače da se pridruže tom pokretu.

Ding Dong je stekao popularnost 1997. godine objavljivanjem spota za pesmu "Luda igra". Nakon nekoliko demo pesama, odlučili su da plate studio i snime prvi album pod nazivom "Nema problema", postavši tako prvi niški rep bend koji je snimio album. Iako su se suočavali s preprekama, Ding Dong je imao hrabrosti i upornosti da ostvari svoju muzičku viziju i ostavi traga na hip-hop sceni.

Njihova autentičnost i posvećenost niškom dijalektu dodaju poseban šarm njihovom izrazu. Nastavljaju da inspirišu nove generacije muzičara da neguju korene hip-hopa i pridonose njegovom rastući uticaj.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika