Riječki grad se popeo na Brdo

Velika riječka koncertna promocija zakazana je za  12.05. u Pogonu kulture

Nakon objave masivnog, bogatog dvostrukog box-set izdanja “best of & band on” (Dallas Records, 2021.) na kome su sabrani njihovi najbolji radovi, riječka grupa Grad vadi asa iz rukava i baca na sto devet potpuno novih pesama zaokruženih u celinu najavljenog albuma “Brdo“.

Već vrlo dobro prihvaćeni singlovi ‘Deset‘, ‘Sjever‘ i ‘Top‘ dali su naslutiti da “Građani” nastavljaju tamo gde su stali, uz sjajnu liriku, uigranu ritam sekciju i melodične rifove.

Novi singl ‘Brdo’ prati video spot napravljen s uhodanim timom benda. Naime, iza kamere njihov je stalni saradnik i fotograf Petar Kürschner, a montažu potpisuje zajedno s kretivnom riječkom umetnicom Stephany Stefan.

U fokusu ove video priče su pojedinac i njegova svakodnevica koja se naslanja na temu pesme: potrebi svakog od nas da se vrati prirodi i majčici zemlji. Neobičan ali i istinit glavni lik Denis efektno je odigrao ulogu, istovremeno s gledaocem deleći deo svog života, svoje svakodnevice, a prirodni krajolik kao scenografija pojačava temu pesme, uliva dozu optimizma i podseća da je Majka Zemlja uporište za život, naš lijek.

Istoimeni album u digitalnom formatu izlazi u petak 24.03., a posebno preslušavanje i druženje s članovima benda očekuje nas dan posle, u subotu 25.03. u jednom od omiljenih riječkih okupljališta – Dnevnom boravku. Velika riječka koncertna promocija zakazana je za petak 12.05. u Pogonu kulture, a ulaznice su dostupne u riječkom Dallas Music Shopu i tickets selling sistemu Entrio. (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika