Micka Lifa - Brizer

Ovim singlom se najavljuje istoimeno EP izdanje i početak saradnje s Universal Music Serbia

 

Perspektivna rep i trep izvođačica unikatnog stila – Micka Lifa novim singlom „Brizer“ najavljuje istoimeno EP izdanje i početak saradnje sa izdavačkom kućom Universal Music Serbia. Ova numera predstavlja muzičarku u nešto drugačijem tematskom izdanju, a inspirisana je izvornim rep šemama rimovanja sa tendencijom da se izraz obogati likvidnim flow-om i intenzivnijim prijavama. Lirika je po prvi put predstavljena oštrijim i agresivnijim stilom, a ideja je nastala, kako kaže autorka, nakon veoma sadržajne večeri provedene sa društvom koje je upravo bilo taj faktor snage.

Instrumental za pesmu „Brizer“ radio je muzički producent Thicc Boi, koji je sa Mickom sarađivao i na pesmama „Pendula“, „Nasty“ i „Auto škola“, kao i na još dva singla koji će biti predstavljeni u okviru predstojećeg EP izdanja. Njegovu muziku karakteriše naglašen trep zvuk sa istančanim sklopovima bubnjeva i perkusionih instrumenata sa snažnom potporom basa koji ponekad pređe i u sab, što melodijama daje tvrd underground doživljaj. Naslovnica, kao i kompletan vizuelni identitet, realizovani su u saradnji sa fenomenalnom dizajnerkom i fotografkinjom Ivanom Čavić, koja je u potpunosti doživela energiju Mickinog sadržaja, a uz pesmu predstavljen je i interesantan muzički video nastao u produkciji Darka Benčića (DBC studio).

„Sa Darkom sarađujem već pune 2 godine i presrećna sam što sam pronašla tako visprenog i energičnog saradnika, kojem apsolutno ne moram mnogo da detaljišem, već nakon prvih par rečenica zajedno dođemo do idejnog rešenja, pa tako jednostavno i do realizacije. Spot za ovaj singl snimljen je na više lokacija, od kojih je prva Galerija Matice srpske u Novom Sadu, koja je nesebično ustupila prostor za potrebe snimanja. Zanimljivo je da sam svojevremeno radila restauratorsku praksu u galeriji i ovim putem im se zahvaljujem uz veliki pozdrav za ceo kolektiv. Takođe, zahvaljujem se i klubu „Tunnel“ u koji često izlazim, a u kom se mogu čuti mnogobrojni afirmisani dj-evi iz sveta rave i underground kulture“, ispričala je reperka.

 

 

Micka Life, Foto: Universal Music Serbia

 

Milica Sekulić svoju muzičku priču na domaćoj hip hop sceni razvija od 2015. godine. Njeno stvaralaštvo može se okarakterisati kao negovanje lokalnog slenga i savremene treš estetike u okviru zabavnog karaktera, a inspiraciju za svoje tekstove, muziku i vizuelni identitet pronalazi u segmentima kako domaće, tako i internacionalne scene. Neki od muzičara koji su elementarno uticali na njeno stvaralaštvo su Kool Keith, sastav FTP, Eminem i Aalayah, kao i MTV hip hop i pop estetika iz perioda devedesetih i ranih dvehiljaditih godina. Takođe, krucijalnu ulogu nosi i rejv kultura na čelu sa tehnom i psihodelik trensom.

Na Mickinim koncertima publika može da očekuje uzavrelu energiju potkrepljenu istinskim žarom za provodom, izlascima, đuskanjem, rejvom i skakanjem, što ona otvoreno i nesebično prenosi na svaki prostor u kom se zadesi. Proteklu godinu obeležili su nastupi na prestižnim festivalima u zemlji i regionu, među kojima su Exit, Sea Dance, Stud Fest, Street Vision, Zastave budućnosti i drugi, a za ovu godinu sprema mnoštvo novih muzičkih iznenađenja i nastupa na kojima će publici moći da predstavi svoj rad.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika