Micka Lifa, jedna od zvezda Universal Music Serbia na gostovanju u CRNOJ SOBI

 

Crna Soba je glazbena YouTube platforma koja ističe iznimne i izražajne talente iz cijelog regiona. Fokusira se na najzanimljivije nove izvođače i originalne zvukove koji se ističu na prilično uniformnoj domaćoj sceni.

Emisije Crne Sobe nastoje pružiti kratak, ali drugačiji uvid u rad i osobnosti odabranih umjetnika, ističući ih i dajući im priliku da predstave svoju glazbu bez ometanja.

Ova hibridna emisija, osim izvedbi, ima segment predstavljanja glazbenika i stavlja naglasak na umjetnike te pruža priliku za bolje upoznavanje s njima kroz tri pjesme i razgovor.

U suštini, ovo je platforma za sve umjetnike, trenutno samo glazbene, na jednom mjestu, gdje se prikupljaju i njihova neobjavljena djela, kao što je bio slučaj s Jegdićem i pjesmom "1,2,3", zatim s Rouzijem i pjesmom "Samo igraj", Keni nije mrtav s pjesmom "Gazela", X s pjesmom "Ožiljci", Dram s pjesmom "Vazduh još miriše na ludilo".

Crna soba predstavlja imaginarni prostor koji je postao stvaran i osobe koje su do sada živele u dubinama interneta izvučene su pred kamere u svoj svojoj osebujnosti. U tom smislu, pred mikrofon i crne zastore, stala je i Milica Skulić, poznata i kao Micka Lifa, prisutna je na domaćoj sceni od 2015. godine. Ona se bavi "negovanjem lokalnog slenga i suvremene trash estetike u okviru zabavnog karaktera", kako sama kaže.

Inspiraciju za svoje tekstove, glazbu i vizualni identitet pronalazi u segmentima domaće i strane hip-hop scene, a neki od umjetnika koje podržava i voli su FTP, Kool Keith, Eminem, Aaliyah, kao i MTV hip-hop i pop estetika iz devedesetih i ranih 2000-ih. Također, ključnu ulogu igra rave kultura s trance i psychedelic trance glazbom na čelu. Video spotovi su prostor gdje Micka pronalazi način da se izrazi: iako ne sudjeluje u tehničkom dijelu, itekako sudjeluje u idejnom dijelu realizacije, od osmišljavanja lokacija, dobivanja dozvola, kreiranja koncepta do odabira stila, itd.

 

 

Godine 2022. nastupila je na prestižnim festivalima u zemlji i regiji poput EXIT-a, Sea Dancea u Crnoj Gori, Stud festa, Street Visiona, Zaszave budućnosti i drugih. Suradnjom s Universal Music Serbia, Micka Lifa je objavila materijal u EP formatu pod nazivom "Brizer", koji uključuje šest singlova, od kojih je jedan vrtoglavi feat, te tri glazbena spota. Svu njenu glazbu, kako staru tako i buduću, možete pronaći na njenom službenom YouTube kanalu Micka Lifa, pod pokroviteljstvom Universal Music Serbia, kao i na svim streaming servisima.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika