Romana Orešnik predstavlja novi singl Come Away With Me

Odlična pesma zaraznog refrena i izuzetan spot

Romana Orešnik,  gitaristkinja, basistkinja i pevačica vrlo osebujnog glasa, predstavlja novi singl „Come Away With Me“ koji objavljuje u sklopu samostalnog muzičkog projekta.

Pesmu je snimila u saradnji s muzičarima Miroslavom Evačićem (električna gitara), Gordanom Evačić (harmonika), Ivanom Grobenskim (kontrabas), Karlom Kneževićem (bubnjevi), Borisom Arkom (akustična gitara) i Marinom Hraščancom (klavijature) kao producentom. Objavljen je i videospot u režiji Marine Uzelac, koji je snimio i montirao Bojan Koštić.

 

Romana Orešnik, Foto: Promo

 

Romana Orešnik zagrebačka je kantautorka rodom iz Križevaca. Svoj prvi album snimila je kao 19-godišnjakinja s križevačkim bendom Bube, a do završetka srednje škole iza sebe već ima nebrojeno mnogo nastupa na većim i manjim pozornicama u Hrvatskoj i inostranstvu.

Kako sama kaže, u muzici pronalazi neiscrpnu snagu, a u njenim se interpretacijama najviše osećaju stilovi blues, rock, američki folk, acoustic, jazz...

Gitaru kao primarni instrument zamenjuje bas gitarom kao članica hardrock koprivničkog sastava Scarface i autorskog grunge banda Abyss. Tu se potpuno predaje stvaranju i potpisuje svoj muzički identitet kao rock izvođač. Do sada je sarađivala s brojnim muzičarima s hrvatske muzičke scene kao autorka, prateći vokal ili instrumentalista, s Davorinom Bogovićem, Nenom Belanom, Jelenom Radan, Ivankom Mazurkijević, Miroslavom i Gordanom Evačić, Aljošom Šerićem, Jimmyjem Matešićem, Ivanom Grobenskim i mnogim drugima, a mnogi je znaju i kao stalnu članicu benda Stampedo. Kroz muzičku saradnju sa Ivankom Mazurkijević otkriva specifičnost atmosfere teatra u interpretaciji što je kasnije uticalo na njen rad na projektu pod nazivom 'Kantautorski trio' u sklopu kojeg je komponovala muziku za pozorište.

Na njenom prvom singlu 'All My Tears' koji je samostalno objavila 2020. godine, gostuju bjelovarski reper Soma Vukova i jazz pijanista Matija Dedić.

'Come Away With Me' u izdanju Intek Music-a možete slušati na svim muzičkim streaming servisima.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika