Anna Moor predstavlja naslovni singl s albuma “plavi avioni”

Umetnica koja ozbiljnu pažnju poklanja i zvučnom i vizuelnom izrazu

 

Koprivnička umetnica Anna Moor je albumom 'plavi avioni', objavljenim krajem prošle godine, oduševila muzičku kritiku, a svojim posebnim snenim elektro-pop izrazom uzburkala vode hrvatske muzičke scene. Album, na kome je učestvovalo više od petnaest muzičara, nominovan je za ovogodišnju nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma elektroničke glazbe, a u sklopu novinarske nagrade Rock&OFF, Anna Moor osvojila je nominaciju za pop&off izvođača godine. 

Pesmu ‘plavi avioni’ snimila je u saradnji s Teom Golubom (kids from the sky) koji je zaslužan za muzičku podlogu, kao i za mix i produkciju.

"Imao sam taj instrumental dugo među neiskorištenim materijalima i osjetio sam da bi baš odgovarao Anni Moor, što je ona odmah prihvatila i napravila ‘plave avione’. Prekrasne su te iznenadne suradnje, iz tog instrumentala nastala je i ova pjesma pa konačno i album ‘plavi avioni’ koji je nominiran za Porin, a to stvarno nismo imali na umu dok smo stvarali tu pjesmu" rekao je Teo.

Anna Moor je autorka teksta i vokalnih muzičkih linija, prateće vokale otpevala je Melani Krog, dok je za mastering zaslužan Marin Hraščanec (Intek Music).

 

Ana Moor, Foto: Dinko Šimac

 

"‘Plavi avioni’ lete ovaj put bez mene, ali s mojim uspomenama i željama. Istraživanje svijeta uzbudljivo je i opasno, a avioni istovremeno podsjećaju na početak i kraj putovanja. Uvijek postoji trenutak kada se moramo vratiti doma nakon svjetskih lutanja i traženja smisla, kako bismo mogli graditi svoj život iznova sa jasnijim shvaćanjem prijateljstva, obitelji i odnosa prema svemu što nas okružuje" kaže Anna Moor.

Autor videospota je Dinko Šimac, koji već godinama prati i oblikuje vizuelni identitet koprivničke muzičarke.

"Iako su avioni na prvu možda očiti simbol putovanja, osjećaji i bogatstvo koje dobivamo kroz lutanja različitim reljefima i kulturama teško je to dočarati u kratkom vremenu glazbenog spota. Iz tog smo razloga odlučili avione u spotu prikazati na nadrealan način, kao sudionike u svojevrsnom plesu iznad oblaka, oslikavajući tako uzbuđenje putovanja. To putovanje nije nužno fizičko, već i emotivno. Unreal Engine, 3D softver za game-design, još je jednom poslužio da našu viziju i priču ispričamo u razmjerima koji u stvarnosti ne bi bili mogući" rekao je reditelj spota, Dinko Šimac. (Izvor: Promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika