Anna Moor ima novi singl i spot

Pjesmu ‘neostvarena’ snimila je u suradnji s pocket palmom koji su zaslužni za ideje oko aranžmana te za miks i produkciju

 

Anna Moor, koprivnička kantautorica čiji je prepoznatljivi melankolični i sanjivi izričaj osvojio kritiku i publiku prošle godine prilikom izlaska prvog albuma “plavi avioni”, predstavlja singl “neostvarena” i to kao dio kompilacije Femme nouvelle vol. 4.

“Dođeš u te neke godine kada svi od tebe imaju očekivanja, a ti si još uvijek dijete, igraš se, kreiraš, slobodna, zanesena, sretna i ispunjena. Još uvijek nisi spremna zaustaviti se na jednome mjestu, možda nikada nećeš ni biti, jer domom smatraš cijeli svijet, a svaki novi otkriveni kutak je dragocjenost koja postaje neizbrisivi dio tebe.”, otkrila je Anna Moor o inspiraciji i nastanku ideje pjesme.

 

Anna Moor, foto: YT printscreen

 

Pjesmu ‘neostvarena’ snimila je u suradnji s pocket palmom koji su zaslužni za ideje oko aranžmana te za miks i produkciju. Anna Moor autorica je teksta i glazbe, dok je za mastering zaslužan Marin Hraščanec (Intek Music).

Autor videa je Dinko Šimac:

“Spot je, kao i pjesma, intiman pogled u promišljanja i snove Anne Moor. Znali smo da želimo prikazati neku vrstu sna u kojem pritisci svakodnevnog života ne postoje, a kad je Anna Moor odabrala djevojke koje će sudjelovati u prikazu te vizije, ideje su se same po sebi razvile. Lokacije su također usko vezane za njen život, a scena ispod velike bukve predstavlja mjesto gdje je Anna provodila mnoge neopterećene trenutke u svom djetinjstvu. Sad smo ih opet posjetili i moćne grane odigrale su bitnu ulogu – skrivajući i otkrivajući Annu, kao dijelovi uspomena koji se vraćaju pa se stapaju, nestaju, ali cijelo vrijeme pružaju osjećaj sigurnosti.”

 

Anna Moor, Foto: YT printscreen

 

U jednoj recenziji albuma “plavi avioni” piše: Melankolija koja čini čitav kardiovaskularni sustav plavih aviona duboko je utkana u glazbu, ali i tekst, a autorica kao da je uspjela ispričati cijelu priču sebe sâme – kao i vlastite umjetnosti – u tek nekoliko riječi: Neostvarena, možda sam neostvarena, zanesena, prepuštena… Dok opet stvaram dom na nepoznatom mjestu…

“Jako sam sretna što je upravo ova pjesma postala dio kompilacije Femme Nouvelle jer osjećam veliko poštovanje prema projektu u kojem je u prvom planu žensko kantautorstvo. Mislim da “neostvarena” savršeno opisuje osjećaje mnoštva žena koje promišljaju o svojoj svrhi, ali i o uzbudljivosti života, ovisno o tome koji put odaberemo.”

Anna Moor je izvođačica Intek Music izdavačke kuće. (Info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika