Italijanski trubadur Don Antonio nastupiće u Beogradu!

Klub Black George u Savamali ugostiće italijanskog muzičara 16. marta u okviru turneje Balkan Boogie 2023.

 

Don Antonio, italijanski trubadur, (bivši član sastava Sacri Cuori) i njegov sastav nastupiće u beogradskom klubu Black George  u četvrtak 16. marta 2023. godine u sa početkom u 21 čas, gde će promovisati aktuelni studijski album Colorama.
Pre toga će nastupiti:
- u ponedeljak, 13. marta u SKC Kragujevac,
- u utorak, 14. marta u GKC Užice,
- u sredu, 15. marta u Gimnaziji Jagodina
Don Antonio ima veliko iskustvo kao muzičar, gitarista i svetski putnik. Na turneji Balkan Boogie 2023 predstaviće aktuelni album Colorama, koji nas sve vraća instrumentalnoj muzici, svemirskom zvuku, među italijansku filmsku muziku, američke i afričke pustinje, granica i otkačenog folklora regije Emilija-Romanja.

Colorama je italijanska verzija world music žanra, lišena osećaja “srećnog turista”. Više se oslanja na istraživački duh koji na svojim putovanjima skuplja “komadiće”, delove koji onda postaju deo nečijeg ličnog identiteta.

Čak i pre objavljivanja Colorame, muziku je preuzeo Netflix kao deo soundtracka njihove emisije FORTUNE SELLER: A TV SCAM. “Moja muzika je uvek muzika za imaginarne filmove“, kaže Don Antonio, “i bila je takva srećna okolnost da je ovaj album ispunio Netflixov zahtev dok je još bio u procesu snimanja, a zatim postao deo njega.“ Wanna – Fortune Seller je istinita priča o tv prodavačici koja je postala zvezda, a potom se našla u centru prevare koja je trajala godinama, da bi na kraju završila u zatvoru. “Njena priča je neverovatno mračna, duboka, srećna, tužna, tragična, epska, baš svakakva i odvijala se gotovo 30 godina. Stvarno je bio izazov pronaći zvuk za to. Veoma zabavan izazov.”

 

Don Antonio, Foto: PROMO

Pre nego što je svet stao 2020. godine, Don Antonio (Antonio Gramentieri) je više od decenije bio na turneji po SAD, Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi sa sopstvenom bioskopskom muzikom, prvo sa Sacri Cuori, a zatim kao Don Antonio sa pratećim bendom, takođe kao prateći izvođač Alejandra Escoveda (njihova saradnja na albumu The Crossing takođe je dovela do gostovanja u emisiji This Morning na CBS, na televiziji BBC, emisiji NPR Tiny Desk i drugima), Dana Stuarta iz Green of Red, Richarda Bucknera i drugih, kako na koncertima, tako i na albumima. U međuvremenu, bavio se komponovanjem muzike za filmove, dokumentarce ireklame, a čak se pojavio i u italijanskoj seriji L'Alligatore.

Jedan od najličnijih i najcenjenijih producenata i gitarista nove italijanske scene poznat je po mešanju severa i juga, bluz i džez atmosfere, Afrike i Mediterana, vintage muzike i narodne muzike.

“Sve što radim zasnovano je na muzici sa kojom sam se upoznavao tokom svojih
putničkih dana, stvari koje sam voleo, koje sam polako uključivao u sopstveni jezik,
čak i pomešan sa mojim lokalnim dijalektom, kao deo razvoja dnk. Noćni život
Nigerije, bluz, filmska muzika, melodije, sve to postaje zvuk u tvojim mislima. Kada
izađe onda postaje misterija, misterija koju još uvek volim da prigrlim.”

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika