Slavica Tucakov, basistica novigradske grupe Screaming Wheels gostovaće na turneji bluzera Normana Beakera

Screaming Wheels su novigradska rock atrakcija i finalisti našeg konkursa MVA 2K21

 

Slavica Tucakov, izvanredna basistica sastava Screaming Wheels iz Novigrada, Istra, Hrvatska, dobila je priliku koja se mladim muzičarima rijetko ukazuje: da se priključi svom idolu, vrhunskom blues gitaristu Normanu Beakeru, i evo šta ona, na svom FB nalogu, o tome kaže:

"Oduševljena sam što mogu objaviti da ću se pridružiti legendarnom britanskom blues gitaristi Normanu Beakeru na njegovoj jesenskoj turneji!
Ostvarenje sna je dijeliti pozornicu sa takvom legendom!
 

Live snimak Screaming Wheels u MUZZIK hubu

 

Evo datuma turneje, nadamo se da se vidimo tamo!"

 

Turneju organizuje "Rock Svirke Agency"

 

Norman Beaker (rođen Norman Hume u Manchesteru, Engleska) je bluz gitarista, vokal, tekstopisac, vođa benda i producent koji je uključen u britansku blues scenu od ranih 1970-ih.

Norman Beaker Band je bio na turnejama i snimao sa mnogim blues umjetnicima uključujući Grahama Bonda, Jacka Brucea, Chucka Berryja, Jimmyja Rogersa, Alexisa Kornera, Buddy Guya, Lowella Fulsona, Fentona Robinsona i B. B. Kinga. Beaker je redovno gostovao sa Chrisom Farloweom, Larryjem Garnerom i Van Morrisonom. Dao je doprinos kao session gitarista na mnogim snimcima, uključujući Jacka Brucea, Lowella Fulsona, Jamesa Bookera i Van Morrisona.

U januaru 2017, Beaker je uvršten kao "Legendarni bluz umetnik iz Engleske" u Kuću slavnih bluza registrovanu u San Dijegu u Kaliforniji.

Inače, Screaming Wheels su na našem prošlogodišnjem konkursu za MUZZIK VIDEO AWARDS 2K21 bili finalisti u dvije kategorije: za Najbolji Rock video i za Najbolju kameru u video spotu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika