Tisom Tiše - Barcelona Gipsy BalKan Orchestra

Singl prati i spot koji su snimili Branka Glavonjić i Marko Đukić (Brama) na Salašu 137

Barselona Gipsi balKan Orchestra (BGKO) nastavlja sa ličnim zalaganjem i 2023. godine, predstavljajući „Tisom Tiše“, novu autorsku pesmu u saradnji sa Ivom Knežević, koja je napisala i tekst.
Tekst je o mladoj ženi, zaljubljenoj i punoj nade. Upravo je kupila zlatni konac da na peškiru izveze ime svog verenika, u znak svoje večne ljubavi. Ali ceo njen svet se ruši kada sazna da njen ljubavnik odlazi u zagrljaj druge devojke.
Pošto shvata da ne može da utiče na sudbinu, umesto da očajava, odlučuje da proslavi život, pesmom, igrom i violinom, kao što se to oduvek radilo na Balkanu. A što je teže, onda pevaš, jer se muzikom tuga leči.
Pesma je inspirisana vojvođanskom ravnicom, njenim predelima, mirnim rekama. Tekst pesme obiluje simbolikom običaja, a melodija dočarava letnje noći u salašu, uz lagane note čarde.
Singl prati i spot koji su snimili Branka Glavonjić i Marko Đukić (Brama) na Salašu 137, jedinstvenom salašu u mestu Čenej kod Novog Sada, gde se BGKO pridružio srpskim tamburašima, kao da ga sviraju u kafanama. .
U videu možemo da uživamo i u slikama rasprodanog nastupa BGKO-a u junu 2022. godine na „Baštanskim sesijama“ Botaničke bašte „Jevremovac“ u Beogradu.

Snimio Roger Rodes u Medusa Estudiju u Barseloni, a masterirao Ives Roussel.

Ovu i drugu muziku sa etno odlikama možete slušati (i spotove gledati) na našim TV i radi kanalima JEKA.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika