Sjajne Singrlice na JEKA TV kanalu

Čujte kako izvode “Smiljem gora”

Grupa Singrlice neguje hrvatsku etno muziku kroz autorski pristup obradi i izvođenju izvornog tradicionalnog pevanja. Dobitnice su hrvatske nagrade Porin za najbolje etno albume, a široj javnosti poznate kao finalistkinje muzičkog show programa „Do posljednjeg zbora”. Album „Huncut i grdobe”, sa koga je pesma „Smiljem gora”, njihov je četvrti studijski album kojim su pretendovale na još jednu nagradu Porin.

Singrlice okupljaju pevačice iz Samobora i Karlovca pa uz hrvatsku etno muziku neguju i tzv. world music. Kroz autorski pristup dirigenta i aranžera Tomislava Jozića, obradi i izvođenju izvornih tradicionalnih pesama te manjim delom i autorskih pesama čiji su muzika i stihovi nadahnuti tradicionalnim nasleđem, cilj im je da dopru do što većeg broja slušalaca.

Tradicionalnu pesmu „Smiljem gora” izvele su u aranžmanu Emila Cossetta i Tomislava Jozića, dok režiju spota, koji je premijerno emitovan na CMC televiziji, potpisuje Goran Kovačić.

Na MUZZIK TV kanalu JEKA možete čuti ovu i još nebrojene izuzetne pesme tradicionalne muzike sa prostora ovog našeg regiona.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika