Singrlice i Sudar Percussion Ensemble dobitnici jedne od, u svijetu najznačajnijih, nagrada za spot

Muziku Singrlica i obilje druge etno muzike možete gledati i slušati na MUZZIK JEKA TV i radio kanalima

 

Poznati i višestruko nagrađivani samoborsko-karlovački vokalni sastav Singrlice i perkusionistički ansambl Sudar Percussion osvojili su nagradu za najbolji glazbeni video na festivalu International Sound & Film Music Festival – ISFMF za svoj videospot „Pet je kumi.“

Riječ je o trećem najvažnijem festivalu filmske glazbe na svijetu, na kojemu su među nominiranim kompozitorima, majstorima zvuka i glazbene produkcije i neki dobitnici američke filmske nagrade OSCAR pa je svakako čast biti dijelom ove priče. Spot je bio u nominaciji za najbolji video broj u konkurenciji od čak 1074 filma iz 82 zemlje svijeta.

 

Singrlice i Sudar Percussion Ensemble, foto: YT printscren

 

Ovaj filmski režiran spot rezultat je suradnje Singrlica s riječkom produkcijskom kućom Filmerija, a nastao je pod režijskom palicom Sanjina Stanića, koji je ujedno i autor koncepta te montažer, i asistenta režije Juraja Bačića. Snimatelj Hrvoje Franjić zaslužan je za iznimnu fotografiju i poetične vanjske kadrove, a njegova je kamera uhvatila sve najbolje trenutke magične atmosfere koju su kreirale “kume” i „suvremene“ Singrlice. Scenografiju i kostimografiju osmislili su Ivan Botički i Juraj Makarun, poštujući izvornost pjesme i koristeći izvorne narodne nošnje Međimurja.

Ovaj glazbeni video sniman je u „selu štrudli,“ u Jaškovu kraj Ozlja, kao posebno tradicijsko obilježje, budući da se ova filmska priča odvila na djedovini jedne od članica ansambla, u autohtonom stoljetnom štaglju njezina djeda. To je drugi glazbeni spot s albuma Folk & Roll  koji je osvojio prestižnu nagradu struke Porin u kategoriji najboljeg etno albuma za 2022. godinu. Međimurska tradicijska pjesma „Pet je kumi“ obrađena je na hrvatskoj folklornoj i etno sceni u različitim interpretacijama, a Singrlice i Sudarovci u svojoj izvedbi donose sasvim novi zvuk i atmosferu. Pjesma je izvorna, životna, radosna i šašava, baš kakve su i kume koje pod okriljem noći završe u kleti punoj vina. Nju upotpunjava virtuozna izvedba klarinetista Mihaela Paara, a sve zajedno je u glazbenom aranžmanu Filipa Horvata. (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika