panakota - Vodenjak

Uspešno plivanje u mutnim vodama zodijaka

Alt-pop zagrebačka grupa Panakota o kojoj smo pisali prilikom izlaska prvog singla, Bik, sada je objavila drugi pod nazivom Vodenjak.

Lebdeće teksture, prozračni vokali i brass sekcija isprepleteni sočnim beatovima i prepoznatljivom produkcijom atributi su koji se ističu na njihovom debitantskom EP-ju “Bića” koji je napokon ugledao svetlo dana, poruka je iz njihove izavačke kuće.

“Nakon objave prvog singla sa EP-ja, ‘Bik’, panakota je, zaintrigirana nastavkom priče, odlučila zaplivati u mutne vode zodijaka kako bi zaokružila cjelinu. Ono što je u zodijaku doživjela dočarava kroz četiri pjesme koje opisuju glavne elemente: vatru, vodu, zemlju i vazduh. Svaki element predstavlja jedan horoskopski znak u kojem se najviše pronalazi, a istražuje ga kroz zvukove, boje i teksture pokušavajući ponuditi svoju reinterpretaciju istog. Uz miješanje žanrova kao što su indie pop, downtempo i ambijentalna elektronika, panakota otvara svoj put u svijetu songwritinga”, piše u saopštenju povodom premijere.

Muziku potpisuju Duga Bavoljak, Mirna Čupić i Nikola Krgović (N/OBE), dok bend upotpunjuju Laura Matijašević i Branimir Blažević.

Spot su radili: Franjka Prša - ples. Janet Beriša - montaža. Posebna zahvalnost ide  Stelli Leboš, autorki instalacije "Polarni san" pod kojom se spot snimao. (Izvor: promo)

EP “Bića” u izdanju izdavačkih kuća Mudri Brk i Basic & Rough dostupan je putem svih digitalnih muzičkih platformi.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika