tam nam poručuje: samo ne ovde

Jedna od finalistkinja konkursa MVA 2K21 u kategoriji Najbolji r&b video ima odličnu novu pesmu

 

Nakon potpisivanja za Universal Music Serbia u februaru 2020. kantautorka Tamara Popović – artist name tam – u kontinuitetu niže singlove kojima jasno dokazuje svoje mesto u pop muzici, upotpunjenoj prizvucima drugih aktuelnih žanrova. Sve dolazi kao rezultat njenog odrastanja u izvođačkim umetnostima i neprekidnog konzumiranja gotovo svih žanrova.

Podjednaku pažnju tam usmerava na vizuelni identitet, te do sada donosi spotove za gotovo svaki od singlova. Formu muzičkog videa koristi da na kreativan i samo njoj svojstven način publici još bliže predstavi svoju duboko ličnu liriku.

Odlučivši da se suoči sa svojim gubitkom i da podeli svoje iskustvo sa svima koji su prošli kroz iste ili slične situacije, kantautorka i mlada pop zvezda tam predstavila je novi singl pod nazivom „samo ne ovde“. Pesma donosi potpunu liričku ispovest, a glavna tema numere je gubitak i žal za izgubljenim vremenom, kao i pitanje da li su oni koji su ostali mogli da spreče kraj da su doneli drugačije odluke. Emotivno i sirovo, a upakovano u svež i moćan zvuk – ovo izdanje je najiskrenija numera koju je muzičarka predstavila publici do sada.

 

tam, Photo credit Aleksandar Jevrić (rebra studios)

„Pesmu „samo ne ovde“ sam počela da pišem na leto 2020. godine tokom pandemije. To je bio period ublažavanja mera, ali i period u kome je većina nas izgubila nekoga, kako od samog virusa, tako i od posledica po mentalno zdravlje koje je isti prouzrokovao. Numeru sam pisala u momentu najvećeg emotivnog rastrojstva nakon čega sam je ostavila da leži u voice record fajlovima starog telefona“, kaže autorka o svom novom izdanju i dodaje da joj je rad sa producentom Damjanom Blažunom dao snagu da svoje iskustvo podeli sa drugima.

 „Kada sam počela da radim sa Damjanom poslala sam mu taj audio fajl jer sam osetila da je možda konačno vreme da se suočim kako sa ovom pesmom, tako i sa samom sobom. Proces završavanja numere bio je mučan i bolan, ali i katarzičan. Damjan je odradio sjajan posao i veoma sam ponosna na zvuk koji je izabrao – nastala je savršena „plačem u klubu“ pesma“, ispričala je tam.

Uz numeru, objavljen je i muzički video koji upotpunjuje jaku emociju singla. Tamara je ovoga puta, pored nekih starih saradnika, dala potpunu slobodu novom mladom timu da na vizuelnom planu dočaraju ono što su osetili slušajući pesmu. Spot je režijski prvenac Nikole Aničića inspirisan estetikom 90-tih i ranih 2000-ih, a ovaj projekat takođe predstavlja i prvu saradnju sa direktorom fotografije Aleksandrom Pop Arsovim i producentkinjom Marijom Stranjinom.

Pesme "rizik", "panonija" i "samo ne ovde" donose svež zvuk nastao tokom muzičarkinog putovanja u Berlin i predstavljaju početak onoga što je u planu za 2023. godinu. U pripremi je još numera koje će sasvim sigurno obeležiti predstojeće koncerte i festivalsku sezonu, a do tada publika može da se, uz novi singl, potpuno poveže sa autorkom i da uživa u njenoj muzici. (izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika