tam i Jymenik predstavile spot za pesmu „mila“

 

Hladni zimski dani danas postaju vreliji, a za nagli porast temeprature zaslužan je dugoočekivani muzički spot mlade pop zvezde tam za pesmu „mila“! Hit singl nastao u saradnji sa talentovanom kantautorkom Jymenik prethodnog leta osvajao je plesne podijume širom regiona, a za sam kraj uzbudljive godine muzičarke su odlučile da zagreju publiku senzualnim muzičkim spotom.

Dobar deo autorske ekipe prethodno je sarađivao sa muzičarkom na spotu za pesmu „pogana“, pa u skladu sa tim „mila“ donosi jednako zavodljivu estetiku. Spoj dve autentične umetnice izazovnog izgleda donosi moćnu žensku energiju i budi sampouzdanje kod publike u pravo vreme za prazničnu sezonu!

„Ova numera je jedan od mojih najdražih singlova do sada i iako je nastala pre nje, ja je nekako vidim kao „pogana“ 2.0. Ovo je moja prva, od nadam se mnogih saradnji sa mladom pretalentovanom umetnicom Jymenik. Poklapamo se i razumemo u svakom smislu i srećna sam što je konačno došlo vreme da vam pokažemo na čemu smo radile i kako zvuči naš spoj. Pesma govori o uživanju, samopouzdanju, ženskoj lepoti i slobodi“, izjavila je tam o novom singlu.

Kreativni tim koji je radio na muzičkom spotu čine rediteljka Marija Stošič, direktor fotografije Marko Kažić, kao i montažer Stefan Rokvić.

„Spot donosi jak vizuelni prikaz hladne spoljašnosti sa jedne strane i kompleksnost ljudske senzualnosti, požude i strasti koje doživljavamo kroz intenzivne performanse naših aktera sa druge strane. Video prati dihotomiju kadrova eksterijera smeštenih u puste, široke, urbane sredine i tesne radnje u kolima koje bujaju od energije i napetosti. Kako pesma teče, tako i spoljašnost kola dobija novi oblik. Cirade koje su na početku imale različite preklopljene delove bivaju zamenjene zelenim platnom koje se često koristi za nešto što treba da nestane ili promeni svoj oblik“ – ispričala je rediteljka o ideji spota.

Produkciju pesme potpisuju Summer Deaths i Regis, koji su muzičarkini već standardni saradnici, a osim tam i Jymenik koje su bile zadužene za muziku i tekst, liriku je začinio i reper Nikola Stanojević Nihil.

„tam je neko čiju muziku slušam godinama unazad i kad smo se našle u studiju da radimo na prvoj zajedničkoj pesmi znala sam da će to biti uspešno. Nismo ušle u to sa ciljem da napravimo ovakvu pesmu, saradnja je tekla prirodno i pesma je nastala spontano iz zabave. Naravno, pesma ne bi bila to što jeste bez magije saradnika“, priča Ivana Lukić Jymenik.

Prethodni muzički period obeležile su numere „rizik“, „panonija“ i „samo ne ovde“ nastale u saradnji sa producentom Damjanom Blažunom tokom muzičarkinog boravka u Berlinu, a predstavljaju potpunu liričku ispovest i bez zadrške govore o najiskrenijim emocijama autorke. Nakon njih, usledio je remix singla „rizik“ koji je nastao kroz kolaboraciju sa hrvatskim muzičkim sastavom pocket palma, a uz njega je predstavljen i movement visual čiju kreativnu direkciju potpisuje sama muzičarka.

Smela umetnica unikatnog vokala i snažnog vizuelnog identiteta, tam se trudi da svakim novim izdanjem publici pruži svežu energiju i muziku koja pokreće. Uveliko su u priremi brojna muzička iznenađenja za koja se veruje da će obeležiti predstojeću godinu. (info: press)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika