Nikad nije kasno za Ljubičice

Konačno drugi album ali zaista vredan čekanja

 

Gotovo deset godina nakon objavljivanja albuma prvenca, te brojnih singlova, EP izdanja i saradnji sa drugim muzičarima, pančevački bend Ljubičice je objavio drugi studijski album ,,Dok čekamo pad” na kome se nalazi osam pesama.

Album je objavljen pod etiketom Krokodil studija iz Pančeva i predstavlja svojevrsnu ličnu kartu ove izdavačke kuće. Vrlo karakterističan zvuk i pristup produkciji, koji se neguje u Pančevu već desetak godina, donosi svoje najsnažnije adute upravo na ovom albumu.

Braća, Petar i Vuk Stevanović, kažu da je okosnica za koncept celog albuma bio njihov veliki hit ,,Jedva čekam rat ljudi protiv mašina” i da su veoma zadovoljni načinom na koji su se priča i muzika zaokružili u jedinstvenu celinu.

 

Ljubičice, Foto: Official site promo

 

,,Ovo je verovatno naše prvo izdanje kojim smo zadovoljni u svakom pogledu, jer na neki posredan način, gotovo deset godina radimo na njemu. Srećni smo što su se kockice konačno složile i što smo uspeli da, pored vrlo strogih kriterijuma, ipak izguramo priču tako da cela ekipa bude zadovoljna.” kaže Petar Stevanović.

Na realizaciji vodećeg singla sa novog albuma ,,Da li roboti se plaše” braća Stevanović radili su zajedno sa Lukom Racićem i Zoranom Zarubicom iz Buč Kesidi, a deo autorskog tima je i producent Milan Bjelica. Spot je režirao fantastični mladi reditelj Nikola Stojanović, koji je nizom izuzetno primećenih spotova (Konstrakta, Bojana Vunturišević, Repetitor i mnogi drugi) zauzeo mesto jednog od najzapaženijih mladih reditelja iz regiona.

Naslovna strana albuma nastala je uporedo sa nastajanjem pesama, na istom mestu i u isto vreme, a naslikala ju je pančevačka slikarka Gorana Aća. Ova slika je vremenom postala zaštitni znak Krokodil studija. (izvor: Promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika