Ljubičice, MAiKA i Nataleé nominovani za HEMI muzičke nagrade

Radi se o programu za talentovane muzičare i razvijanje njihove internacionalne karijere

 

Objavljeno je 27 nominovanih izvođača za HEMI muzičke nagrade (HMA), program za talentovane muzičare i razvijanje njihove internacionalne karijere. Izvođači dolaze iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, među kojima su Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenija. Među nominovanima su srpski bendovi Ljubičice, MAiKA i Nataleé.

U početnoj fazi HEMI muzičkih nagrada izvođači dobijaju pristup onlajn sastancima, prezentacijama i vebinarima kako bi unapredili svoje znanje o live muzičkom sektoru i njegovim izazovima, a biće im obezbeđene i akreditacije za vodeće evropske festivale i konferencije, kao i međunarodna medijska pokrivenost. Sve ove aktivnosti doprineće povećanju njihovih kapaciteta za pristupanje novim tržištima.

Devet izvođača, odnosno po jedan iz svake države, proći će u drugu fazu HEMI muzičkih nagrada i dobiti personalizovanu podršku, naprednu obuku i priliku za upoznavanje sa ljudima iz festivalskog, koncertnog i muzičkog sveta. Pobednik treće, finalne faze HMA, biće predstavljen međunarodnoj publici učešćem na velikom evropskom festivalu. 

Nominovani izvođači za HEMI muzičke nagrade 2023:

Češka – Badfocus, The Silver Spoons, TooT Ensemble;Estonija – Manna, Minimal Wind, OOPUS;Grčka – MOBVIBE, LIA HIDE, VASSIŁINA;Mađarska – Del.grady, Ficture, Stone Sober;Severna Makedonija – Dina Jashari, Perija, Yon Idy;Poljska – Francis Tuan, Fryderyk HD, Klawo;Rumunija – Catalina Cara, K not K, ROADKILLSODA;Srbija – Ljubičice, MAiKA, Nataleé;Slovenija – Birds of Unknown, Dora Tomori, The Crossroads. 

 

Natalee, jedna od nominovianih za HEMI, Foto: PROMO

 

HEMI muzičke nagrade organizuje Hub for Exchange of Music Innovation, evropska inicijativa čiji je cilj podrška izvođačima i profesionalcima iz muzičke industrije koji dolaze iz HEMI zemalja. Hub for Exchange of Music Innovation je inicijativa 10 muzičkih organizacija Centralne i Jugoistočne Evrope, osnovana u saradnji sa programom Kreativna Evropa Evropske unije, u trajanju od četiri godine (2020-2024). Ovo partnerstvo uključuje javne i privatne organizacije, udruženja, organizatore festivala i konferencija, kancelarije za izvoz i muzičku poslovnu školu. Vizija HEMI projekta je stvaranje održivog „muzičkog hub-a“ za razvoj inovativnih poslovnih modela, koprodukciju i kopromociju novih događaja/proizvoda, zatim stvaranje inkubatora za muzičke profesionalce, kao i podrška izvođačima da zadovolje trenutne potrebe tržišta. (Izvor: EXIT promo)

Više informacija o HEMI projektu: www.hemimusichub.eu

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika