Slovenačka rockerska skupina Ice On Fire predstavila je novi singl i video spot

Pesma „Nora noč“ je najava novig albuma pod nazivom „Pleši“

 

Slovenački rock band Ice On Fire upravo je objavio pesmu i pripadajući spot pod naslovom „Nora noč“.

Kako sami kažu: Nora noč“ je letnji chill komad. Jednostavna, četvoroakodna kompozicija o prijateljstvu, trudu, umoru i želji za odmorom, jer sutra je novi dan. U osnovi dizajniran za akustičnu gitaru i večernju vatru, ali je pod upravom Mateja Pečavera dobio svoj konačan oblik, što je mnogo doprinelo širini celog albuma.“

Kompozicija je nastala kao odgovor na izazov producenta Mateja Pečavera.

Amadej iz benda kaže: „Kriv je Matej Pečaver. Otprilike mesec ili dva pre snimanja, dao je Johnnyju izazov u ​​smislu: Napravite kompoziciju sa četiri akorda, akustičnu gitaru i vokal. Johnnyju je trebalo oko nedelju dana."

Johnny: „Inspiracija je upravo ono što radimo sa bendom Ice on Fire. Provodimo zaista mnogo vremena zajedno, stvaramo, brinemo o bendu u milion oblasti, itd. a ponekad dođeš kući gde bi zbog umora radije spavao dva dana zajedno, napunio baterije, pa nastavio dalje“.

Momci su snimili spot na Tenerifima. O razlozima za odabir ove lokacije rekli su:

Johnny: „Ne znam zašto smo otišli... Snimke snimamo sa Matićem Gabrijelom, koji je odlučio da prva tri meseca 2023. godine provede na Tenerifima.

 

Ice on Fire, Foto: YT printscreen

 

Nejc: „Pozvao nas je u svoj dom na ovom prelepom ostrvu i tako se poslednjeg dana 2022. dogodila kupovina avionskih karata, a dva meseca kasnije i radni odmor.

Momci su poneli i mnoge uspomene sa snimanja spota:

Nejc: „Scena na plaži pored vatre... Tog dana sam slavio rođendan i na kraju smo našli plažu, otvorili jeftino špansko pivo, zasvirali gitaru, zurili u beskrajno more i uživali. Ove trenutke Matić je zabeležio i kamerom“.

Johnny: „To je malo ostrvo i bilo mi je zaista fascinantno kako se okruženje potpuno promenilo kada smo se preselili 20 minuta dalje.“

„Noru Noč“ ćete moći da čujete uživo u društvu ostalih pesama sa predstojećeg albuma „Pleši“ na promotivnom koncertu u petak, 5. maja u 20 časova, u ljubljanskom Orto baru. (Izvor: sajt BIS, Slovenija)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika