Svi već znaju ko je iks!

Uz novi singl Remek delo na našem sajtu možete pogledati i emisiju iz serijala Crna soba u kojoj je gostovao ovaj mladi muzičar 

 

Nemanja Ristić, koji nosi umjetničko ime iks, mladi autor, tekstopisac i pjevač izuzetno specifičnih vokalnih spospobnosti, poslije nekoliko uspješnih singlova, izdao je i svoj prvi album pod nazivom „Svi će znati ko je iks“.

Album se žanrovski svrstava u moderan pop, uz elemente hip hopa, ali i pop rock-a. Iako na početku karijere, iks je već imao nekoliko značajnijih nastupa, između ostalih i na Arsenal festu i Blink festivalu, a prvim albumom u karijeri donosi i nekoliko interesantnih suradnji.

Kao gostujući izvođači, na albumu se pojavljujе Teya Dora, umjetnica koja je nedavno svojom pjesmom ušla u top 10 viralnih pjesama na globalnoj svjetskoj listi, hrvatski reper Zembo Latifa, Jowam, mlada nada domaće scene, kao i Ena, pjevačica i tekstopsac, već dobro poznata u krugovima nove muzičke scene.

Pored iksa (Nemanje Ristića) koji potpisuje sve tekstove i delimično muziku i aranžmane, na albumu zajedno sa njim većinski su radili producent Mateja Atanaskovič - Velcy i Sava Tomić, član benda Keni nije mrtav, koji je bio zadužen za miks i master celog projekta.

 

 

Emisija iz YouTube serijala Crna soba u kojoj je iks bio gost 

 

Nemanja Ristić iks je povodom izlaska novog albuma izjavio: „Moj debi album je izašao za Bassivity, i jako sam nestrpljiv da vidim reakcije slušalaca. Ranije sam na mesečnom nivou izbacivao sinlgove. Neki od njih su zaista jako dobro prošli i sada već broje milione pregleda, ali sam želeo da napravim manju pauzu i okupim ekipu sa kojom bih realizovao ceo album. Sve se sklopilo kako treba, radili smo mesecima i eto, jedanaest pesama je tu. Moram da napomenem da mi je pre svega čast i zadovoljstvo da imam goste na albumu. Zahvaljujem im se na ukazanom poverenju, a ljude još jednom pozivam da poslušaju pesme sa mog prvog albuma, kao i da pogledaju spot koji prati ovo izdanje“.

Uz izlazak albuma, iks je objavio i novi spot za numeru koja otvara ovo izdanje. U pitanju je ekranizacija pjesme „Remek delo“, a režiju i montažu spota potpisuje Arsenije Slavić.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika