Filip Rudan „The Outside“

Početkom ove godine umjetniku je uručena nagrada „Oliver Dragojević“ za najboljeg pjevača godine

Mladi hrvatski kantautor Filip Rudan predstavlja singl „The Outside“. Novim izdanjem muzičar najavljuje izlazak svog debitantskog albuma, a da čekanje bude podnošljivije, uz pjesmu predstavlja i sjajan muzički spot koji donosi atmosferu bezbrižnog ljetnjeg dana i podiže rapoloženje! Za ideju je zaslužna producentkinja i redaiteljka Tara Turopoljac, a realizaciju potpisuje redateljsko-producentski dvojac Ana Cindrić i Luka Matković. Nagrađivani muzičar je i ovog puta autor muzike i teksta pjesme, čiji su aranžman razvili Ivan Orešković i Niko Nobilo, dok master potpisuje Filip Motovunski.

„Iskreno, nekada ne znam što da kažem o tome kako je neka pjesma nastala jer mi inspiracija često naleti potpuno nasumično. Tako je bilo i sa ovom numerom. Razmišljao sam o drugoj pjesmi na kojoj radim i koju je taj dan trebalo da završimo u studiju, a pojavila mi se nova ideja. Dok sam čekao producenta, ideja za vokale i akorde došla je niotkud. Melodiju smo moji saradnici Niko Nobilo, Ivan Orešković i ja razvili tokom sesije tog dana. Reči, naravno, nisam stigao odmah da raspišem, ali čim sam došao kući – nastao je i tekst“,  objašnjava Filip Rudan.

Početkom ove godine umjetniku je uručena nagrada „Oliver Dragojević“ za najboljeg pjevača godine, time se Rudan već na početku kantautorske karijere upisao uz imena kao što su Gibonni i Massimo. Sa već prepoznatljivim autorskim potpisom i upečatljivim vokalnim izražajem, Filip je očarao ne samo domaću, već i svjetsku publiku. Na dosadašnjem muzičkom putu može se pohvaliti uspešnim pesmama poput „He's Not The One“,  „Razine” i „Girl With The Brown Puppet“, koje su uz sjajnu podršku radio stanica odmah pronašle put do slušatelja koji Filipa i njegov bend verno prate i na koncertima.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika