Nova pjesma i spot grupe Artan Lili, "Hardkor i pank"- nešto najavangardnije do sada

Artan Lili, jedan od pobjednika našeg konkursa Muzzik Video Awards 2K21, objavili su deveti singl s budućeg albuma pod nazivom III

 
Artani su predstavili novi, deveti singl koji će se naći na njihovom predstojećem, trećem albumu. Radi se o još jednoj suradnji sa kolegama sa scene, a pjesma i spot donose nesvakidašnju atmosferu, uz prepoznatljivu a uvek novu i snažnu poetiku.
"Veliko nam je zadovoljstvo i čast što je naš novi singl nastao u saradnji sa Zoranom Marinkovićem, frontmenom i pevačem grupe "Bjesovi" koji je nesebično i mnogo doprineo realizaciji ove pesme. "Hardkor i pank" ujedno je i nešto najavangardnije što smo uradili u našoj dosadašnjoj karijeri.", poverava frontmen benda, Bojan Slačala i dodaje:
"Velike zasluge za audio produkciju pripadaju Nikoli Vranjkoviću i Marku Beniniju, a ništa manje Miodragu Cicoviću ("Staight Mickey and the Boyz") koji potpisuje režiju video spota- ekranizacija pesme "Hardkor i pank" je snimljena u jednom kadru... Zahvalujemo neizmerno i Radio-televiziji Srbije (Služba Scenske realizacije), koji su nam nesebično ustupili neophodne, vrlo specifične kostime iz svog Fundusa kostima."
 

“Hardkor i pank" je deveti singl sa predstojećeg, trećeg studijskog albuma “III” grupe Artan Lili, koji će kao i prethodna dva, biti zajedničko izdanje PGP RTS-a i Jugoton Croatia Rekordsa.

Posle singlova “Maca“, “Priča“, “Oud“, “Foliram“, “Pedana“, “Rokenrol posle rokenrola“, “Geler“ i “Otrov“- preostalo je da nam Artani predstve joj jednu numeru koja će, kao deseta, zaokružiti treći studijski album grupe, koji će biti objavljen do kraja ove godine.

Nakon turneje povodom obeležavanja desetogodišnjice benda, koju su započeli u jesen 2022. (velikim koncertima u Beogradu i Zagrebu), a potom nastavili širom regiona, Artan Lili na radost publike nastavljaju koncertne aktivnosti širom Srbije i regiona.

"Nadamo se da ćete svi uživati u našem novom ostvarenju!" poručuje grupa Artan Lili, uz najavu da će novu pjesmu premijerno izvesti pred publikom već u petak uveče (30.6.) na Arsenal festu u Kragujevcu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika