Od ove ekipe i Otrov je lekovit

Ja verujem,

Da i u najgorem,

Ima nešto dobro,

Što još nisi probao.

 

Artan Lili, beogradska alternativna grupa predvođena Bojanom Slaćalom a prepoznatljiva i po umetničkom izrazu njegove supruge Romane, ovog puta se udružila sa rokerom Nikolom Vranjkovićem i u jednoj izuzetno lepoj  simbiozi snimila upravo malopre objavljenu pesmu "Otrov".

Ovu pesmu  su tonski snimili Oliver Jovanović - Studio O i Ivan Petrović - Studio Klinika Petrović,  mix uradili Nikola Vranjković i Ivan Petrovića a mastering Marko Benini.

 

Artan Lili, Foto: YT printscreen

 

Bojan Slačala, frontmen grupe Artan Lili kaže:  “Novi singl smo uradili zajedno sa našim velikim prijateljem, kolegom, saborcem i muzičkom zvezdom Nikolom Vranjkovićem. Ponovo smo uradili nešto drugačije od očekivanog i izuzetno smo zadovoljni kako sve zajedno zvuči i izgleda ! Verujem da je tema izuzetno zanimljiva i da je baš ovo doba godine pravi tajming za jednu ovakvu pesmu.”

“Bilo je pravo uživanje raditi sa Artanima na novom materijalu, u svim fazama ovog procesa - bilo da smo snimali i miksovali zvuk (u studiju, stanu ili vikendici), bilo da smo usaglašavali tekst i druge  detalje u vezi sa pesmom i spotom. - ispričao je Nikola Vranjković - muzičar, tekstopisac, kompozitor, producent i gitarista i dodao: "Artan Lili su jedna od retkih grupa sa ovih prostora koja zna šta radi.” 

 

Nikola Vranjković, Foto: YT printscreen

 

Pesma i spot su danas premijerno predstavljeni putem medijskog sistema Radio-televizije Srbije: Radio Beograd 202, Radio Beograd 1, RTS3, RTS1, RTS Muzika, RTS Rokenroler i sajtu RTS-a, kao i na društvenim mrežama RTS-a i grupe Artan Lili, Singl "Otrov" je, osim na Jutjubu, dostupan i na ostalim vodećim digitalnim platformama za distribuciju muzike.

„Otrov“ je osmi singl sa predstojećeg studijskog albuma “III” grupe Artan Lili, koji će kao i prethodna dva, biti zajedničko izdanje PGP RTS-a i Jugoton Croatia Records.

Nakon singlova „Maca“, „Priča“, „Oud“, „Foliram“, „Pedana“, „Rokenrol posle rokenrola“, „Geler“ i najnovije „Otrov“, ostale pesme i spotove sa gostima koje će svoje mesto naći na trećem albumu, grupa će predstaviti uskoro.

Nakon turneje povodom obeležavanja desetogodišnjice grupe, koju su započeli ove jeseni velikim koncertima u Beogradu i Zagrebu a nastavili širom regiona, Artan Lili na radost publike njavljuju nastavak koncertih aktivnosti širom Srbije i regiona.

Uživajte u ovom Otrovu, malo peče ali čini dobro.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika