Wu Tang! To onaj kinez?!?

NASTUP BROJ (3) OVOGODIŠNJEG EXITA 2023!

Na sinoćnom koncertu članovi Wu-Tang Clan-a još jednom su pokazali zašto je njihov sastav u potpunosti sinoniman sa celokupnom hip-hop kulturom. Sa neverovatnom energijom i prepoznatljivim drčnim stavom, doneli su publici svoje najprljavije rime. „Protect Ya Neck”, „C.R.E.A.M.”, „Clan In Da Front”, „Reunited” i „Gravel Pit”, samo su neki od apsolutnih evergreen-ova koji su odjeknuli halom. Porciju svog nastupa posvetili su i hitovima drugih izvođača čije obrade godinama unazad sviraju na svojim nastupima. „Come Together” legendarne grupe The Beatles i „Bang Bang” neverovatne Nancy Sinatre u izvedbi nenadmašivih hip-hop majstora donele su fuziju rock and roll-a i blues-a u jak rep program.

Legendarni Wu-Tang Clan na Petrovaradinsku tvrđavu je publikumu done neumoljivu energiju Njujorka, pesme koje su definisale ne samo žanr, već i čitav hip-hop pokret, politiku ulice i njene zakone, prljave rime, i duh gang-a u svojoj originalnoj formi. Njihovi nastupi su porodična stvar, okupljanja koja šalju poruke o jedinstvu ali i individualizmu, i nešto što ni u jednom slučaju ne sme da se propusti. Wu-Tang Clan je već simbol čitavog pokreta i kao takav zauvek je promenio scenu, na čijem samom vrhu stoji i danas.

Nedavno je još jednom potvrđeno da je upravo grupa Wu-Tang Clan apsolutno zasluženo nosilac titule najuticajnije hip-hop grupe svih vremena. Ovaj kolektiv je dobitnik nagrade po izboru kultne radio stanice i magazina HOT 97, jednog od vodećih kada je u pitanju promocija hip-hop zvuka. Pored toga, ugao dve ulice u Njujorku nazvan je po njima, dok su čak dva njihova albuma arhivirana u Kongresnoj biblioteci SAD. Pored muzičkih nagrada kojima je odlikovan njihov doprinos muzičkoj industriji, Wu-Tang Clan nosi priznanja koja odlikuju njihov doprinos čitavom jednom društvu i kulturi.

Sve u svemu, kao i uvek, pokazali su da i dalje old school postoji i da je tu još dugo da nas ispunjava, pogotovo u vremenu kada je novokomponovani zvuk hip hopa nadjačao sve staro i pokušao da sruši ono čega smo se najviše veselili, starom boombox užitku!

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika