Od nerada do Sigma muž(jaka)! ARC predstavio nov singl!

,,Ponekad samo kopiram, ali nekad pravim i novitet”

Šta reći sem navesti da je u pitanju novo alternativno osveženje nama dragog muzičara ARC-a. Za one koji nisu upoznati (sram vas bilo alternativo moja) u pitanju je (ne)svrstani muzičar Andrej M. Milanović koji je pre dva meseca izbacio izuzetno atipičan, ali i fenomenalan spot ,,Neću da radim” sa odličnom tematikom predstavljanja vrle nove generacije čiji epitom ,,rad” postaje banalan, sugerisaći jednu novu dogmu (ne)rađenja i potrage za novim alternativnim životom.

O prethodnom spotu mogu da pričam do sutra! Elem, dragi ARC je ovoga puta predstavio novu gotovo “Mesijansku” premisu sa novim singlom ,,Sigma mužjak”. Sa stanovišta tematike pesme, moglo bi se reći da je celokupna poenta oko ovog začaranog simbola - ,,Σ” (ponovo da vas sram bude ako niste upoznati) i generalno se odnosi na sve ljude. Konkretno je parodija na one amerikanizovane podele muškog društva alfa, beta, gama i ostalo.

U divnom razgovoru sa autorom projekta, uspeli smo da izvučemo par iole filozofskih tumačenja njegove pesme. U nastavku prepuštamo reči autoru - ,,Ja želim da predočim da su to samo ideje koje nemaju nikakvog smisla u pravom životu. Ako odlučiš da se tako kategorišeš sam sebe ograničavaš.” Što jes jes… Mi se srdačno slažemo!

,,Definicije su nam potrebne da bi se snašli u društvu. Ali onda barem izaberi neku koja je dobra po celo društvo a prvenstveno za tebe. Sigma mi je skroz okej ideja, iako je ja kao takvu ne bih u stvarnom životu primenjivao. Već mislim da ljudi treba da teže ka tome da uspostavljaju neki balans sa sobom i da ne idu u ekstreme jer na tim polaritetima nastaju svi problemi i loše stvari.”

FOTO DAMIR DERVIŠAGIĆ

Još jedna zanimljiva stvar iza scene. Alternativni naboj ove pesme je uspeo da se dovuče čak i do ušiju našega dragog pankera-repera-neorenesansnog muzičara Juice-a. Još bolja stvar… Čovek je upload-ovao spot na njegovom 93SIGMA LABEL – u koji je prepun, opojan različitim podžanrovima hip hop i rap scene. Budućnost Srbije jeste u krizi, ali ARC-u nije. Uživajte u slušanju i tumačenju jedne nove alternative koja je čak i meni kao (ne)uredniku teško žanrovski odrediti.

Singl i video spot ovog benda možete ispratiti i na našim TV i radio kanalima. 

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika