Oliver Tree stiže s najnovijim singlom - Fairweather Friends

 

Oliver Tree Nickell je američki muzičar rođen u Santa Kruzu u Kaliforniji. Ovaj neobični umjetnik je 2017. potpisao ugovor sa Atlantic Records nakon što je njegova pjesma "When I'm Down" postala viralna a izdao je debi studijski album Ugly Is Beautiful 2020.

Od tada se Oliver Tree uklopio u brojne maske: tu je Turbo sa šerpa - frizurom, kitnjasti influencer na društvenim mrežama, Shawney Bravo -  plavokosi kauboj sa resama koji je pomogao Treeu da obilježi njegov drugi album, Cowboy Tears. Za svoj nadolazeći album Alone in the Crowd, Tree je predstavio izmučenog fashionista Corneliusa Cummingsa. Noseći crnu bob frizuru u magenta odijelu inspirisanom Keithom Haringom, Cummings je centar Treeovog hip-hop singla “Fairweather Friends”, sa njegovog trećeg albuma Alone in the Crowd, koji izlazi 29. septembra.

'Sam u gomili' služi da odražava i svjetlost i tamu ljudske prirode unutar popularne kulture, dok nam svima drži ogledalo i prihvaća apsurdnost svega toga, istražujući teme usamljenosti, nepovezanosti i ljudskog iskustva, ” stoji u opisu albuma. Tree, koji režira i glumi u svim svojim video karikaturama u okviru Olivetree Productions, satiričan je i sentimentalan tekstopisac, koji se ne boji razotkriti glupa ponašanja unutar moderne kulture vođene društvenim medijima, uprkos četiri milijarde globalnih streamova, više od milijardu pregleda na YouTube-u i skoro 15 miliona TikTok poklonika.

Ranije 2023. godine, Tree je objavio zajednički singl "Here W Go Again" sa DJ-em i producentom Davidom Guettom, zajedno sa singlovima Alone in the Crowd "Bounce", "One and Only" i "Essence", s potonjom numerom koja sadrži elektronski duo Super Computer.
„Pokušavam da moja muzika propadne od početka“, rekao je Tree 2022. o svojoj ličnosti i žanrovima koji se neprestano menjaju. „Šta misliš zašto izgledam ovako? Da sam pokušao da izgledam dobro, bio bih mnogo uspešniji. Da nisam tako dosadan, bio bih superzvijezda." (izvor: American Songwriter)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika