Chet Faker - I Wanna Try Something New

 

Nicholas James Murphy, profesionalno poznat kao Chet Faker, je australijski pjevač i tekstopisac. Godine 2012, kao Chet Faker, izdao je proširenu predstavu Thinking in Textures i potpisao ugovor sa Downtown Records u Sjedinjenim Državama. U oktobru 2012. osvojio je nagradu za najboljeg izvođača godine, a Thinking in Textures osvojio je nagradu za najbolji nezavisni singl/EP na Australian Independent Records Awards. U januaru 2013., djelo je dobilo nagradu za najbolje nezavisno izdanje na dodjeli Rolling Stone Australia Awards za 2012. godinu.

Murphyjeva obrada Blackstreetove pjesme "No Diggity" je predstavljena u reklami za Super Bowl 2013. za Beck's Sapphire. U aprilu 2014. godine, Built on Glass, njegov debitantski studijski album, objavljen je sa generalno pozitivnim kritikama i debitovao je na prvom mjestu australijskih ARIA ljestvica. Tri pesme sa albuma su uvrštene u prvih deset Triple J's Hottest 100 2014, uključujući i mesto broj jedan za "Talk Is Cheap".

 

Chet Faker, foto: YT printscreen

 

U septembru 2016. Murphy je napustio ime Chet Faker da bi počeo da izvodi i objavljuje materijal pod svojim ličnim imenom, počevši od objavljivanja para singlova kasnije te godine, a Missing Link je nastavio niz 2017. godine. Murphyjev drugi studijski album – prvi pod njegovim rođenim imenom – Run Fast Sleep Naked objavljen je u aprilu 2019. godine. Nakon toga uslijedio je instrumentalni album iznenađenja, Music for Silence, u martu 2020., prvobitno objavljen putem aplikacije Calm meditation.

U oktobru 2020., četiri godine nakon što je izbacio nadimak, Murphy je oživio ime Chet Faker za izdavanje novog singla, "Low".

Prošle godine je pod starim pseudonimom objavio dva singla, "It Could Be Nice" i "Something Like This" a sda nam siže sa prelepom pjesmom i animiranim spotom pod nazivom "I Wanna Try Something New".

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika