Čudo za koje nismo verovali da će se dogoditi!

Poslednja "zajednička" pjesma The Beatles, Now And Then

 

Kada su preživjeli Bitlsi Paul McCartney i Ringo Starr čuli Johna Lennona kako iznova pjeva na “Now and Then” – potpuno novoj pjesmi Bitlsa čije objavljivanje upravo čekamo, bilo je kao da se njihov kolega iz benda nekim čudom vratio u život četiri decenije nakon što je ubijen.

„I to je bio Džonov glas, kristalno jasan“, kaže McCartney (81) u novom kratkom filmu „The Beatles - Now And Then - The Last Beatles Song“, koji je premijerno prikazan na YouTube kanalu Fab Four u sredu.

„Kao da je Džon tamo“, dodaje Star.

“Now and Then”, prvu novu melodiju Beatlesa od “Real Love” iz 1996. godine, napisao je i prvi put snimio Lennon 70-ih kada je živio u zgradi Dakota na njujorškom Central Parku West – gdje je ubijen 43 godine. prije, 8. decembra 1980. godine.

 

 

Now and Then bogato je putovanje do ostvarenjakoje se  odvijalo tokom pet decenija i proizvod je razgovora i saradnje između četiri Beatlesa koji traju do danas.

Dugo mitologizirani demo John Lennon prvo su radili u februaru 1995.  Paul, George i Ringo u sklopu projekta The Beatles Anthology, ali je ostao nedovršen, dijelom zbog nemogućih tehnoloških izazova u radu sa vokalom koji je John snimio na kasetu1970-ih. 

Godinama je izgledalo kao da pjesma nikada neće biti završena. Ali 2022. godine došlo je do slučajnosti. Softverski sistem koji su razvili Peter Jackson i njegov tim, koji se koristio u produkciji dokumentarnog serijala Get Back, konačno je otvorio put za odvajanje Johnovog vokala od njegove klavirske dionice. Kao rezultat toga, originalni snimak mogao bi se oživjeti i raditi na njemu uz doprinose sva četiri Beatlesa.

 

The Beatles - Now And Then - The Last Beatles Song (Short Film)

 

Ova izvanredna priča o muzičkoj arheologiji odražava beskrajnu kreativnu radoznalost The Beatlesa i zajedničku fascinaciju tehnologijom. Obilježava završetak posljednjeg snimka koji će John, Paul, George i Ringo zajedno snimiti i slavi naslijeđe najistaknutijeg i najuticajnijeg benda u istoriji popularne muzike.

Režija videa: Oliver Murray
Producenti: Jonathan Clyde i Sophie Hilton
Originalna muzika: Paul Englishby
Dizajner zvuka: Alastair Sirkett
Audio restauracija: Park Road Post Production

Čekamo zajedno objavljivanje pjesme i radujemo se ovakvoj prilici koja pre samo nekoliko godina ne bi bila moguća.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika