Random – Ispred kina Kulture

Omaž i nostalgično odškrinut prozor u nekadašnju Podgoricu

 

“Ispred kina Kulture” je video spot i treći singl sa predstojećeg albuma “Origano” podgoričkog repera Randoma.

Muziku potpisuje producentski duo iz Podgorice – Knowhere2run, dok je za video zaslužan “SVL films”, uz realizaciju od strane “Beats Per Montenegro”.

Kino “Kultura” je kultni bioskop, osnovan još 1949. godine u srcu glavnog grada – ulici IV proleterske br. 1. Decenijama je bio stjecište ljubitelja filma, druženja i humora, služeći kao nezamjenljivi magnet za sve generacije prepuštene kovitlacu prohujalog vremena i nesalomljivog cikotićkog duha.

“Ispred kina Kulture” predstavlja omaž i nostalgično odškrinut prozor u nekadašnju Podgoricu, u kojoj fokus nije samo na bioskop sravnjen 2011. godine, već i na cjelokupna zbivanja iz perioda kog više nema i koje je zauvijek istrgnuto iz srca i sjećanja građana.

Randomov novi album pod nazivom “Origano” biće objavljen 29. novembra.

U spotu za ovu pjesmu korišteni snimci i fotografije iz privatne arhive Momira Matovića kao i inserti iz njegovog filma "Jedan dan života" u "Matfilm" produkciji.

Projekat realizovan uz finansijsku podršku Dragana Kneževića, Saše Šćepanovića i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice.

Random je inače jedan od najboljih MC-eva na Balkanu, vlasnik tri Rap Skillz titule i kreator više EP i LP izdanja, što solo, što kao član Džej Džej Okoča ekipe.

Prošlogodišnji solo album “Eo viđi” je pobrao same pohvale kako od strane publike, tako i od strane kritike i ima kultni status. (Info: press)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika