PjesmaRIca 2 - Kao mi i Sve što nas čini takvima

 

Jedinstveni riječki muzički projekat “pjesmaRIca” predstavlja još jednu od pesama u sasvim novom ruhu.

Reč je o hitu poznate riječke grupe E.N.I. ‘Oči su ti ocean’, ovaj put u izvedbi mladih i talentovanih srednjoškolki Klare Barabe i Rine Pilepić. Nova verzija ima i novi spot s potpisom Bojana Kukuljana (Neon Studio) koji je ekranizirao sve dosad objavljene video spotove s projekta “pjesmaRIca”, a čije je snimanje potpomognuto sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Još jedna izuzetna obrada u izvedbi ovog nesvakidašnjeg hora, ovog puta pjesme Mandrila, Sve što nas čini takvima sa albuma  Tibet iz 2013. godine. I ovu je pjesmu ekranizovao Bojan Kukuljan uz pomoć Helge Dukarić Dangubić koja je autorica scenarija a izveli su učenici  Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka i Prve riječke hrvatske gimnazije.

 

 

Idejna začetnica i voditeljka projekta Jelena Fabijan (učiteljica razredne nastave u OŠ Zamet Rijeka) “pjesmaRIcom” je spojila osnovne i srednje škole Rijeke i okoline, njihove učenice i učenike, mentorke i mentore koji su zajedničkim snagama i nesebičnim trudom i zalaganjem realizovali ovaj sjajan projekat. Za ukupno trinaest pesama raspisani su novi aranžmani koje je dečjim glasovima odlično prilagodio Darko Terlević (THE SIIDS, Morso) u čijem studiju je materijal i snimljen, a album je masterovao Matej Zec (GIS studio). (Izvor: Dallas Records)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika