Predstavljamo pobjedničke spotove: Najbolji EDM video - Miach - NLO (feat. Hiljson Mandela)

 

Tog septembra 2022. godine, ravno s druge planete stigao nam „NLO" - svemirska saradnja jedne od najperspektivnijih mladih muzičarki Miach (Mia Čičak) i jednog od najatraktivnijih imena hrvatske muzičke scene, trap pionira Hiljsona Mandele.

„Pjesma 'NLO' je nastala tijekom ljeta te smo na njoj radili Mihovil Šoštarić i ja. Jedne ljetne večeri Miha i ja smo gledali film „Men In Black” te kada smo sljedeće jutro došli u studio, dok je Miha radio beat, ja sam inspirirana filmom počela pjevušiti 'K'o da s drugog planeta si...'. Pogledali smo se i znali da je to to, te smo oko tog stiha i sagradili cijelu pjesmu. Kada je veći dio pjesme bio gotov, odmah nam je na pamet pao Hiljson i kako bi se njegov glas savršeno uklopio. Hiljsona oboje poznajemo s obzirom na to da je Miha radio s njim na njegovom albumu „Mandela Effect” te smo mu se javili s idejom. Hiljsonu se pjesma svidjela te je snimio svoj vers i time savršeno zaokružio cijelu priču.", ispričala je Miach.

Ovu zarazno catchy, plesnu pesmu koja vas vodi u drugu dimenziju vizuelno prati i video spot koji potpisuju Vuk Nedeljković i Đurđina Samardžić.

„Spot smo snimili u Beogradu s Vukom Nedeljkovićem i Đurđinom Samardžić te su nam oni pomogli da naše vizije stavimo na ekran! S lokacijama, svjetlom i stylingom smo što više i što bolje htjeli dočarati taj neki cyber svijet i opisati ljubav zbog koje se osjećaš kao da je sve nestvarno, odnosno izvan ovog svijeta.“

Tu i takvu pjesmu i video nisu mogli zaobići publika i žiri Muzzik Video Awards konkursa te su je, među zaista dobrim konkurentima, izglasali za pobjedničku u kategoriji za Najbolji EDM video.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika