Izašao novi album Future Islands

Baltimorski bend Future Islands, alt rock/sinthpop zvuka, izdali su svoj šesti album pod nazivom „As Long As You Are“ za 4AD.

Tema albuma je osvrt na prošlost, sa pogledom u budućnost i suočavanjem sa starim demonima, prigrlivši novu nadu. Ovim albumom o poverenju, pun iskrenosti,  iskupljenja i prepuštanja – Future Islands zaceljuje stare rane da zacele i zatvara bolna životna poglavlja. Da je ovo nova era za bend pokazuje i činjenica da je osnivački trio kao stalnog, četvrtog,  člana primio  perkusionistu Mike Lawry-a, koji im je bio bubnjarska podrška na turnejama još od 2014. godine. Osim prvog singla For Sure objavljenog u julu,  na albumu se nalazi još deset pesama. Između ostalih i Thrill, objavljen u avgustu, zatim Moonlight izdat sredinom septembra, Born in a War, objavljen početkom oktobra. https://www.youtube.com/watch?v=yC_2tlsnpMw&feature=youtu.be     Future Islands su:
  • William Cashion – bass, gitara (2006–do danas)
  • Samuel T. Herring – vokal, autor (2006–do danas)
  • Gerrit Welmers – kllavijature, programiranje (2006–do danas)
  • Michael Lowry – bubnjevi (2020–do danas; touring member 2014–2019)
Energija Future Islands najbolje se doživljava na koncertima. Tokom decenije uzastopnih turneja, imali su  više od 1000 koncerata . Njihov 1235. koncert, zapravo je bio globalni live stream dogadjaj pod nazivom  „A Stream of You and Me“. Snimljen je u Merilendu (Maryland), sa unikatnim light show kreacijama Pierre Claude-a (umetnik svetla koji je radio za The Strokes, Phoenix, Gesaffelstein). To je u isto vreme bila i premijera ovog dugo očekivanog albuma, kao i njihov jedini koncert u 2020. godini. Za sladokusce, pogledajte live izvodjenje „For Sure“ iz emisije The Late show with Stephen Colbert“. https://www.youtube.com/watch?v=6bSr-kd9jgI&feature=youtu.be

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika