Nemanja Stanković predstavlja novi album: ,,Tragovi’’

Jedan od naših najboljih violončelista, Nemanja Stanković, za kraj ove godine predstavlja novi album, simbolično nazvan „Tragovi“, u izdanju izdavačke kuće Metropolis Music.

Album sadrži osam novih kompozicija čiji su autori neki od najeminentnijih srpskih kompozitora savremene umetničke muzike. U želji da dâ svojevrstan doprinos srpskoj literaturi za violončelo, Nemanja Stanković je okupio istaknute i cenjene domaće kompozitore, koji su napisali sjajne kompozicije, upravo za ovaj instrument, a koje je Nemanja odsvirao na svom albumu ‘’Tragovi’’, ), koji predstavlja upravo značajan zapis nove srpske muzike za violončelo.

 

Kompozitorski tim na ovom albumu čini osam autora: Dragana Jovanović, Anja Đorđević, Nataša Bogojević, Irena Popović, Ivana Stefanović, Milica Ilić, Ognjen Bogdanović i Igor Andrić.

,,Ideja je nastala iz moje potrebe kao umetnika da kroz zvuk violončela ostavim trag, kao svedočanstvo sadašnjeg vremena u kome živimo i stvaramo’’– kaže Nemanja.

 

Poseban kuriozitet na albumu predstavljaju dua - kompozicije u kojima su se Stankoviću, kao gošće, pridružile naše cenjene umetnice, pijanistkinja Maja Mihić, violinistkinja Tijana Milošević, kao i violončelistkinja Sandra Belić.

 

Album je u dostupan od 25. decembra 2020. na svim većim digitalnim platformama, kao i na CD-u, koji možete nabaviti u muzičkoj prodavnici ‘’Metropolis’’, u Makedonskoj 21, u Beogradu i na online shop-u - www.metropolismusic.rs/shop

    https://www.youtube.com/watch?v=9bhLorZ1C7w&feature=emb_title

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika