Alternativni rok sastav Novski objavio singl prvenac „O slobodi“!

Novski je alternativni rok bend iz Beograda. Članovi benda imaju dogogodišnje iskustvo u bendovima. Neki od članova sviraju u bendovima Komandosi (Smederevska Palanka) i Nejvi ne obećava (Beograd).

Ideja o bendu je nastala 2018. godine i počeli su da sviraju post-punk (poput benda Interpol, Killers, Joy Division itd) u studiju u zgradi Bigza. Dve godine kasnije amaterski počinju da prave i pesme.

Kada se završio lokdaun došli su na ideju da sami u kućnim uslovima snime i produciraju muziku. To im je dalo puno vremena i prostora pa su postojeće pesme aranžirali ponovo.

Njihov prvi singl ,,O slobodi" za koji su snimili spot je potpuno drugačije zvučao u vreme kada su svirali u Bigzu. Pošto im je način snimanja u novim uslovima dao neograničen prostor za dizajniranje zvuka i nezavisnost, došli su na ideju da oforme i izdavačku kuću „Level33“.

Svaki od njih ima različite muzičke sklonosti i autentičnu kreativnost pa rade na još nekim muzičkim projektima pored maričnog benda Novski. Želja da rade sa drugim muzičarima koje su okupili u okviru Levela 33 već sad daje rezultate, pa u bliskoj budućnosti možete da očekujete još novih pesama iz njihove kućne radionice.

Snimanje i miks pesama (pritiskanje dugmića i podešavanje ekvilajzera) radi Aleksandar Velimirov, a tekstove (šaranje po papiru) Nemanja Živković.

Članovi benda su:

Nemanja Živković - vokal i gitara

Srđan Milovanović - glavna gitara

Aleksandar Velimirov (DJ Arteon) - sintovi i efekti

Andrej Ivanov - bubanj

  https://www.youtube.com/watch?v=vass8CGcZ_M&feature=emb_title

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika