Manic Street Preachers singlom ,,Orwellian” najavljuju novi album

Zadovoljstvo nam je da najavimo izlazak 14. studijskog albuma Manic Street Preachers, ,,The Ultra Vivid Lament”, koji će izaći 14. septembra (Columbia/Sony).

Novi album će se pojaviti na svim formatima, uključujući i limitirane potpisane primerke, picture disk vinile, kasete i obojene vinile.

Prvi singl koji vam sada šaljemo je pesma ,,Orwellian”, o kojoj bend kaže:

,,Pesma govori o borbi da se urazumimo, da brišemo kontekste u okviru debate, da prevaziđemo utiske da smo u stalnom sukobu koju nam nameću digitalne platforme, koje nas konstantno drže u stanju kulturnog rata. Kao i mnoge pesme sa budućeg albuma i ova je nastala tako što ju je James Dean Bradfield komponovao na klaviru. Muzički smo se oslonili na grupu ABBA, veličanstvenost Alana Rankina u radovima the Associates i Talk Talk ,,It’s My Life” faze, kao i gitarskog sola Lindsey Buckingham. Delovalo nam je kao savršena sonična i lirska najava našeg novog albuma “The Ultra Vivid Lament”.

Album ,,Ultra Vivid Lament” je i odraz i reakcija. Zapis koji izolovano deluje u pretrpanoj sobi, zamagljenoj bolnim uspomenama, da bi se usredsredio na otvoreni prozor koji uramljuje blistavi pogled na zemlju koja nestaje u moru i na beskrajno nebo”.

Redosled pesama na ,,Ultra Vivid Lament” albumu:

  1. Still Snowing In Sapporo
  2. Orwellian
  3. The Secret He Had Missed
  4. Quest For Ancient Colour
  5. Don’t Let the Night Divide Us
  6. Diapause
  7. Complicated Illusions
  8. Into The Waves of Love
  9. Blank Diary Entry
  10. Happy Bored Alone
  11. Afterending

 

Autor vijesti Jovana

Korisnici
Logovanje korisnika