Reggae zvuk u novom singlu Mimi Mercedez

U novom izdanju i sa primesama novog žanra, ovog puta je singlom „Podivljam“ nedelju obeležila Mimi Mercedez. Kako bi sam naslov mogao da sugeriše, pesma nesumnjivo poziva na dobru zabavu, ali ipak je reč o njenoj temi – muzičarka i autorka vrlo iskreno pristupa međuljudskim odnosima.

„Cilj mi je bio da razmrsim taj problematičan način razmišljanja koji osobu stavlja u pasivnu ulogu u sopstvenom životu i da na neki, nadam se simpatičan, način predložim ideju da smo ipak mi ti koji vuku konce“, objašnjava Mimi.

 

Zvuk koji donosi numera „Podivljam“ podseća nas koliko Mimi Mercedez voli da koketira sa različitim žanrovima, o čemu rado i govori u svakoj prilici.

 

„Podivljam“ je još jedna u nizu pesama u kojima koketiram sa nekom vrstom jamajčanskog zvuka, što je moj san još od samog početka karijere, ali se nisam osećala dovoljno kompetentnom da počnem da ga ostvarujem – sve do skoro. „Podivljam“ simbolizuje moje umetničko oslobađanje, pa tako ovog puta ne robujem očekivanjima ni lirički ni muzički, pa čak ni estetski, što će se videti u spotu“, priča Mimi i nastavlja o samoj realizaciji, u kojoj su učestvovale kolege sa muzičke scene, pa je trombon za numeru odsvirao Nemanja Kojić Coyote.

 

„Što se muzike tiče, zamislila sam neku osnovnu ideju za ovaj projekat, a do ljudi koji su dalje učestvovali u njemu sam dolazila prilično spontano, kao da su se kockice sklapale baš kako treba, jedna po jedna. Tako sam i potpuno neplanirano imala tu čast da po prvi put sarađujem sa legendarnim Kojotom“.

 

Mimi Mercedez je početkom aprila predstavila EP pod nazivom „2020“, koji se od današnjeg izdanja razlikuje žanrovski, budući da je u pitanju old school rep, u kome je sumirala svoje utiske iz prethodne godine i način suočavanja sa takvom vrstom izazova, uz fantastičan zvuk.

 

Autor vijesti Jovana

Korisnici
Logovanje korisnika