Ana & The Changes predstavljaju pesmu ,,Tu”

Ana Ćurčin i njena grupa Ana & The Changes predstavljaju novu pesmu ,,Tu", prvu koju je Ana napisala i otpevala na srpskom jeziku.

,,Tu” je čista čežnja, godinu dana života spakovanih u šest minuta pesme, eskapizam ugrađen u zvučni zid i vera u to da muzika može da pomogne u svakoj situaciji”

 

Tokom godina Ana je s vremena na vreme pevala na srpskom jeziku tradicionalne pesme i obrade, a veliku popularnost doživele su ,,Lastavice, lasto,” ,,Oj, Savice”, ,,Ako humrem danas bebo”…,,Tu” se pojavila sasvim iznenada posle jedne neprospavane zimske noći ove godine, a sada kada premotavamo film pesma je zaista nastala u transu. ,,Tu” je orkestrirana čežnja, godinu dana života spakovanih u šest minuta pesme, eskapizam ugrađen u zvučni zid i vera u to da muzika može da pomogne u svakoj situaciji. Što se muzičkih asocijacije tiče uticaji su brojni, a možda su među njima i Elton John, The Beatles, Mercury Rev, London Grammar, The Beach Boys, Laura Marling…

 

,,Pesma ,,Tu” nastajala je ove zime i za mene je bila veliki kreativni oslonac tokom ovog posebno stresnog perioda u kome se nalazimo – iz osećanja otuđenosti, neizvesnosti i usamljenosti koje se toliko pojačalo u proteklih godinu i po dana. Istovremeno, ovo je pesma čežnje. Drago mi je što je i bend zavoleo “Tu” i što smo uspeli da ostvarimo zvuk koji gradimo od prvih albuma, iako nismo svirali zajedno od oktobra 2019. godine, a pesmu smo stvarali tokom izolacije. Snimanje i postprodukciju maestralno je uradio Goran Antović, sa kojim sam uvek dovoljno opuštena i slobodna da i u studijskim okolnostima izrazim emociju i muzički pružim ono malo više nego što sam mislila da mogu,” kaže Ana Ćurćin.

Roadtrip video za pesmu ,,Tu” snimila je Marina Uzelac, a pratimo potragu za delićima života od Zagreba do Rijeke i to putujući preko Gorskog Kotara, Fužinskog jezera, nacionalnog parka Risnjak, Broda na Kupi, sela Razloge, Karlovaca…

,,Moja ideja je bila da krojimo značenje u pozadini koja ne mora biti tačno definisana. Ali, kako se putovanje odvija, shvatamo da je u pitanju ženska priča: da susret s osobom na drugoj strani može da bude ljubav, ali da isto tako to može da bude i  član porodice, prijatelj… Ovakvoj vizuelizaciji pomaže sama pesma i njene reči da svako treba da pronađe svoje tumačenje čežnje,” smatra rediteljka Marina Uzelac.

Ana & The Changes na poziv Doma omladine Beograd nastupiće u Velikoj sali u petak 28. maja od 19h i to će biti prvi koncert benda od oktobra 2019. godine. Uz stare i nove Anine pesme i specijalnu gošću flautistkinju Milenu Jančurić premijerno će biti izvedena i pesma ,,Tu”.

Autor vijesti Jovana

Korisnici
Logovanje korisnika