Novi singl benda pourpur

Nakon uspeha prethodnog spota za pesmu ,,glad", koji je osvojio nagrade za najbolji spot na tri međunarodna filmska festivala, kruševački alternativni bend pourpur objavljuje novi video singl pod nazivom ,,stranci"

Sadašnji spot je nastao u saradnji benda sa grupom slovenačkih umetnika predvođenih Gašperom Markunom, koji je bio zadužen za režiju spota i Renatom Švarom, scenaristom spota. Gašper i Renato su deo produkcijske kuće Koprodukcije Plus, koja je omogućila celokupnu realizaciju spota. 

Prostor za snimanje spota je ustupila slovenačka umetnica Ema Kugler, dok su za samo snimanje bili zaduženi Dare Sintič kao direktor fotografije i kolorista i Vedran Tomšič koji je bio zadužen za fokus. Montažu su zajednički radili Luka Miklošič, Gašper Markun i Renato Švara. 

U spotu glume Borut Doljšak i Katarina Kosovac, a njihove kostime je osmislila Rina Peteršek. Sama scenografija spota je delo Vala Sevnika i Tise Žitnik. Doprinos spotu su dali i Katra Zajc, Anže Trček, Hana Šebalj, Filip Gabrovec i Patricija Zupan. 

Kada je u pitanju audio produkcija, "stranci" su snimani u studiju Digimedia, u ulozi snimatelja je bio Marko Đukić, miks je radio Goran Crevar, dok je za master bio zadužen Janko Maraš.

Autor vijesti Aleksandra Radulović

Korisnici
Logovanje korisnika