Pesma posvećena legendarnoj grupi EKV - „Absentia“

Grupa Boa II i jedan od najboljih muških vokala Mario Huljev, udružili su snage i snimili energičnu pesmu „Absentia“ koju su posvetili legendarnom bendu EKV.

Kako je nastala ideja za ovu pesmu, objasnio je frontmen grupe Boa II, Mladen Puljiz:

„Često šetam primoštenskim poluostravima i tu mi je u glavi zasvirala ova pesma. Setio sam se sjajnog benda, možda najboljeg sa ovih prostora EKV i činjenice da je grupa BOA imala čast da EKV svoj prvi nastup ima u Beogradskom SKCu kao predgrupa, tada kao Ekaterina ll. Kako su svi učesnici u ovom projektu veliki poštovaoci Milana i ekipe ovo je naša posveta njima.

 

Dok sam slagao melodiju, čuo sam Marijov glas i iako je to mnogima bilo nespojivo kad smo se našli u studiju, Mario je zablistao punim sjajem. Veliku podršku sam sve vreme imao od Luke i on me je povezao sa Leom Baltazarom koji se odmah bacio na produkciju i napravio izuzetan posao. Šta reći o Buci i Gojku…. Legende … Srećan sam da ponovo sarađujem sa Gojkom, a Buca je tu debelo natprosečan već više od 30 godina.“

„Saradnja sa grupom Boa II podstaknuta je nastojanjem da se opiše ljudska odsutnost od vrednosti koje smo nekad gajili kao ljudska vrsta. Odsustvo od prirode, odsustvo od ljudske povezanosti, odsutnost od nas samih, sve nas je to zadesilo tokom pojave korone i zemljotresa. Pesma Absentia nas podseća na te vrednosti od kojih smo zastranili i unosi osećaj nade i podstiče povratak tim vrednostima. Ulazak u studio sa bendom i rad na pesmi bio je vrlo inspirativan i konstruktivan, a probudio je u meni ponovo strasti vezane uz muziku.“ – rekao je Mario Huljev.

 

 

Autor vijesti Aleksandra Radulović

Korisnici
Logovanje korisnika