Brojimo sitno do Arsenal festa

Muzički festival Arsenal fest održaće se u Kragujevcu 24, 25. i 26. juna na tri bine sa punim kapacitetom publike i bez fizičke distance. Ovogodišnji slogan festival Snažno uz muziku”  ima za cilj da nas sve pozove na onaj stari i dobro poznati osećaj povezanosti sa muzikom.

Posetioci ovog festival ponovo će offline” pevati hitove Riblje čorbe”, Partibrejkersa”, Bajage i Instruktora”, Osvajača”… Pored najpoznatijih domaćih grupa svoje nastupe održaće regionalni i svetski poznati izvođači među kojima su australijski muzičar Dub FX”, švedski gitarista Yngwie Malmsteen i zagrebačka pank rok grupa „Hladno pivo”.

Pevajući stare hitove i slušajući nove izvođače čiji će se glas i zvuk čuti prvi put u Kragujevcu, organizatori su omogućili mlađoj publici da uživa u hitovima danas jako poznatih muzičara kao što su Sajsi MC, Kika, Voyage, Klinac, Kendi i mnogi drugi.

Grupa “Riblja čorba” najavila je dobru muziku u Kragujevcu. Prema rečima Bore Đorđevića, jako su naporno radili i vežbali da bi svi koji cene i vole njihov rad uživali u muzici koju će svirati iz srca. “Arsenal je prva svirka Čorbe bez našeg brata Miše. Poslednji put smo svirali 29. februara 2020. u Kranju sa Mišom. Biće nam nezamislivo teško bez njega na basu, ali znamo da nas on odozgo gleda i tera da nastavimo dalje” rekao je Bora Đorđević. Ovo će biti prvi nastup „Riblje čorbe“ bez legendarnog Miše Aleksića koji nas je napustio prošle godine, u 67. godini, nakon borbe sa koronavirusom.

Novina na ovogodišnjem „Arsenal festu“ je priznanje „Mikica Zdravković” u čast muzičara i jednog od osnivača ovog festivala. Mikica Zdravković (1974-2020) bio je basista bendova “Čovek bez sluha” i “Vesele osamdesete”, muzički promoter i jedan od osnivača Arsenal festa.

Piznanje će biti uručeno na svečnosti na Svetski dan muzike 21. juna u klubu “Triptih” u Kragujevcu, sa početkom od 11 časova.

“Zadužio nas je sve neizmerno i svojom ljudskošću, kvalitetom koji danas toliko nedostaje, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje. Čovek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat…” deo je teksta o Zdravkoviću na zvaničnom sajtu Arsenal festa.

Priznanje “Mikica Aleksić” namenjeno je ličnostima iz Srbije i regiona za njihov ukupni dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Na ovaj način značaj predanog rada kojim je Mikica Zdravković oplemenio muzičku scenu Srbije nikada neće izbledeti i biti zaboravljen.

I za kraj, prisetimo se atmosphere sa prošlogodišnjeg Arsenal festa.

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika