Nina Bajsić u novom izdanju Moonlight Sessions-a

U novom izdanju glazbenog projekta Moonlight Sessions gostuje mlada kantautorica Nina Bajsić kojoj su se ovom prilikom pridružili Vid Adam Hribar (klavijature) i Jasmina Bojić (violina). U čarobnoj večernjoj atmosferi uz zvuk cvrčaka i lagani ljetni povjetarac, izvela je ,,You'll Be Fine" i ,,Polako pada mrak".

O svom doživljaju te večeri kaže: „Svirka koja se dogodila na Moonlight sessionu u Koprivnici posebna je iz više razloga. Svirati nakon toliko dugo vremena poseban je gušt. Posebice ako se događa pod zvjezdanim nebom, nad jednim gradom koji tone u san. Izveli smo dvije pjesme: ,,You’ll Be Fine” i još neobjavljenu ,,Polako pada mrak”. Obje su pjesme nastale prošle godine, u periodu naglih zatvaranja i izrazite otuđenosti koja je zbog toga nastupila, zatekavši nas potpuno nespremne. Mislim da su i jedna i druga proizašle iz neke potrebe za utjehom koja nam je svima tada trebala. Strpljenje je isto zajednički motiv koji bih mogla izdvojiti, strpljenje potrebno da prebrodimo teške trenutke.''

 

Nina Bajsić zagrebačka je kantautorica, pjesnikinja i dramaturginja. Pjesme intimnog karaktera koje sklada i izvodi u kontinuiranoj suradnji s violinisticom Jasminom Bojić i klaviristom Vidom Adamom Hribarom, ukomponirane su u indie-folk i country zvuk. Pred publikom prvi puta nastupa 2018. godine, a nakon toga slijede nastupi na Tabor film festivalu, Indirekt festivalu, u klubu Močvara, Tvornici kulture, Vinylu, Botaničaru, Sax klubu, Kulturnom centru Mesnička, Kinu Europa, Teatru ITD, Booksi, na Festivalu svjetske književnosti, Muzeju prekinutih veza, Akustici u Rockmarku, Radio Studentu te na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, kao predgrupa britanskom kantautoru Michaelu Kiwanuki.

Nina je diplomirala dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, autorica je nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radiodrama. Dramski tekstovi izvedeni su joj na nekoliko kazališnih festivala,radila je na predstavama u HNK Zagreb, Gradskom dramskom kazalištu Gavella i Rough Magic Theatre Company u Dublinu. Poeziju i kratke priče objavili su joj časopisi Kritična masa i britanski Step Away Magazine. Jedna je od protagonistica najnovijeg glazbeno-poetskog projekta Radio Teatra ,,Soundtrack za film koji nije snimljen" zajedno sa beogradskim pjesnikom, kantautorom i slikarom Nenadom Marićem (Kralj Čačka).

 

Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja hrvatske glazbenike i glazbene sastave putem izvedbi snimljenih uživo na lokaciji blizu Koprivnice. Svaki novi video donosi zanimljivu novu glazbenu suradnju ili novi aranžman već prije objavljenih pjesama. Prvi session snimljen je u noći pomrčine mjeseca, a snimanje u predvečerje i uz prvi mrak postalo je i nepisano pravilo svakog sljedećeg novog videa.

Autor vijesti Aleksandra Radulović

Korisnici
Logovanje korisnika