Riječka grupa Turisti objavila obradu EKV-a ,,Radostan dan''

Snimljeno iz jednog ,,tejka'' u studiju GIS, s producentom Matejom Zecom, u svega nekoliko sati, Turisti su dali svoju viziju pjesme ,,Radostan Dan''.

Video spot, čiji je režiser beogradski fotograf Igor Mandić, inače suradnik multimedijalnih umjetnika Petera Greenawaya i Saskia Boddeke, je u suštini film koji je započet prije deset godina, a sada je dobio i svoju konačnu, dovršenu verziju uz riječke Turiste.

Mandić o nastanku videa kaže: ,,Seka se budi, tragovi njenih snova se miješaju s realnošću u vidu flashbackova. Kako prolazi vrijeme od buđenja, snova je sve manje, jave sve više. Od trenutka kad kava zamiriše, snovi nestaju, sve postaje surova realnost, koja ipak nije potpuno neprihvatljiva.Njena diskretna samodestrukcija je oličena u cigareti – pušenje je vrsta ,,ruskog ruleta”. Prelazak iz sna u javu nosi i promjenu dinamike postojanja, iz akcije u pasivno čekanje nečega. Glavna protagonistica filma, Slobodanka Matić – Seka, je slijepa osoba iz Zemuna. Ona, nažalost, nikada neće vidjeti ovaj spot.”

 

Autor vijesti Aleksandra Radulović

Korisnici
Logovanje korisnika